Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander 2,0 benzyna - zużycie paliwa
Autor Wiadomość
sharky 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2019, 21:34   Outlander 2,0 benzyna - zużycie paliwa

Jakie macie spalanie w swoich Outlanderach z silnikiem benzynowym 2,0 147 KM, z ręczną, 5-biegową skrzynią biegów? Instrukcja podaje 9,7 l/100 km w warunkach miejskich oraz 6,3 l/100 km w trasie. :shock: Mój Outlander w trasie bierze 8-8,5 l/100 km, bez szaleństw, przy jeździe z prędkością 90-110 km/h, bez klimy, z dwoma osobami na pokładzie. Przy jeździe z większymi prędkościami ok. 9 l/100 km. Na co dzień w warunkach miejskich komputer pokazuje około 10 (9-11) l/100 km. Czy nie jest to trochę za dużo? Wiadomo, każdy ma inny styl jazdy, ale auto na początku użytkowania pokazywało mniejsze zużycie paliwa, zarówno w trasie (ok. 7 lub mniej l/100 km) jak i w warunkach miejskich (ok. 8 l/100 km). Auto mam od nowości, jest z polskiego salonu, a aktualny przebieg to ok. 74 tys. km.

1plubas 
Forumowicz

Auto: OII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2019, 15:57   Re: Outlander 2,0 benzyna - zużycie paliwa

sharky napisał/a:
Jakie macie spalanie w swoich Outlanderach z silnikiem benzynowym 2,0 147 KM, z ręczną, 5-biegową skrzynią biegów?

Obliczenia zuzycia paliwa - rzeczywiste. Ja mam średnio ok. 8,5 - 9,0 l/100. Prędkości > 120 km/h. Nigdy nie udało mi sie zejśc poniżej 7 l/100 (chwilowo wg wskazań - tak). Miasto 9,5- 10,5 l/100.

Odpowiedz do tematu