Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Impulsator
Autor Wiadomość
cwomas13 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2019, 15:33   Impulsator

Witam . Poszukuję impulsatora do Space stara 1.3 2000 r internet chyba cały przeszukałem. Może ktoś coś ma lub wie kto ma . Z góry dzięki . I sofy jak temat był .

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 07-03-2019, 17:29   

Jak nie znajdziesz to możesz spróbować naprawić. Naprawiłem z Carismy 1.6 który jest chyba podobny i naprawa się powiodła.

cwomas13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-03-2019, 17:50   

A jak naprawa przebiegała bo jak dla mnie to nic tam nie widać . Rozebrałem go ale wszystko jest jak powinno być znaczy tak mi się wydaje . Możesz rozszerzyć swoją naprawę dokładniej?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-03-2019, 18:29   

U mnie pojawiły się zimne luty czyli cyna użyta do lutowania się utleniła i połączenia przestały łączyć. Wszystkie przelutowałem na nowo, niektórzy twierdzą że powinno się odessać stara cynę i nałożyć nową ale ja tylko rozgrzałem stare połączenia grotem poprzednio zanurzonym w kalafonii lutowniczej i dołożyłem po odrobinie nowej cyny.
Podobnie ludzie naprawiają czujniki wałków rozrządu.

cwomas13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-03-2019, 18:44   

I po tej operacji wszystko było ok ? . Spróbuję tak zrobić . Szukam innego ale jak narazie nic nie ma. Z góry dzięki , dam znać czy się udało czy nie .

p03 
Forumowicz

Auto: CS_W 2.0 DOHC
Wysłany: 07-03-2019, 18:49   

Ten w skrzyni, od prędkościomierza? U mnie przelutowanie pomogło.

cwomas13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-03-2019, 19:48   

Na szybko ogarnąłem sprawę ale nie zdało sprawy zero reakcji przelutowalem bez nakładania cyny jutro powtórzę to tylko dodam faktycznie ta cynę jeszcze i zobaczymy . Z góry dzięki i pozdrawiam .

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2019, 20:49   

Nie wszędzie luty są winne. W moim przypadku zewnętrzne trybo było wyrobione. Możesz kupić nowy w aso za 250zł. Używki z allegro to jest spore ryzyko i kosztują nie małe pieniądze.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-03-2019, 06:17   

Jak mój padł to na Alledrogo używki chodziły po około 170zł gdzie bardzo podobny od Renault po około 30 i nawet zaryzykowałem i na taki się skusiłem i oczywiście okazało się że nie pasuje :) Ten od Renault podaję impulsy dwa razy częściej więc na liczniku mamy dwa razy wyższą prędkość. Ciekawe jak jest z Volvo bo też miało takie skrzynie od Renault.

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 08-03-2019, 12:23   

cwomas13, nie no raczej oryginał z ASO. Jak już zresztą padło z Renault nie może być.
Odnośnie volvo to nie wiem jak będzie działać.

cwomas13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-03-2019, 16:55   

Witam. Lutowanie nie dało rady . Od Reno nic z tych rzeczy oraz z Volvo . Udało się znaleźć Space Stara na złomie i cały koszt czujnika to 20 zł pozdrawiam i dzięki. Jak potrzeba części to dajcie znać .

Odpowiedz do tematu