|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Coś trze z tyłu przy jeździe w łuku |
Autor |
Wiadomość |
MitsuGo
Forumowicz LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, Mazda 2 DJ
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2019, 16:26
|
|
|
Dostęp do sprężynek, zawleczek, samych szczęk byłby wówczas dużo lepszy.
[ Dodano: 15-03-2019, 11:15 ]
Nie dałem rady sam ogarnąć, zacisk stał zamiast pływać, rdza swoje zrobiła i urwała się prowadnica przy wykręcaniu. Konieczne grzanie palnikiem jarzma, pomógł kolega.
Wskoczyły Mikody i nowe klocki na tył. |
_________________ Go MitsuGo |
|
|
|
 |
p03
Forumowicz
Auto: CS_W 2.0 DOHC
|
Wysłany: 15-03-2019, 20:27
|
|
|
Mi przyłapywał klocek. Po oczyszczeniu i wymianie kompletu, tył oraz przód, szybko pofałdowały się tarcze. Na przód uznali reklamację, na tył nie. Tarcze zimermann, klocki brakes. Dopiero po regeneracji zacisków hamulce działają dobrze. Tarcze TRW bodaj. Od kilkudziesięciu tys. spokój.
Polecam na co dzień nie oszczędzać hamulców. Co jakiś czas dohamować aż ABS zadziała. To samo na wstecznym. |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24335 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-03-2019, 12:50
|
|
|
u mnie też się tarcze zimmermann pogięły, po 2 czy 3 miesiącach
też zmieniłem na TRW i od 3 lat spokój |
|
|
|
 |
|