|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podłączenie radia Android - sterowanie z kierownicy - Sukces |
Autor |
Wiadomość |
kis79
Nowy Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 hdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2019, 21:59 Podłączenie radia Android - sterowanie z kierownicy - Sukces
|
|
|
Witam, zainstalowałem sobie radio android do c-crossera bez systemu rockford. Gra fajnie, internet smiga, mapy google ,youtube i itp. Ale chciałbym podłączyć sterowanie z kierownicy. Radio obsluguje sterowanie, ale nie mogę znaleźć w internecie jaki kabel w kostce wiazki samochodu odpowiada za remote. Wiem ,ze sa adaptery , ale czy jest wymagany do zwyklego systemu audio? |
Ostatnio zmieniony przez kis79 13-03-2019, 17:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
juniorkm7
Forumowicz
Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2016 Posty: 269 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-03-2019, 08:35
|
|
|
Zakładam że z radiem dostałeś dwie wiązki które się ze sobą łączy. Spróbuj połączyć KEY1 i KEY2 z wiązki bliżej radia metodą prób i błędów z tymi które wiszą luźno w kostce wpinanej w kostkę samochodu. Tak poradził mi tokyo i podłączyłem tylko KEY1 i u mnie działa (radio Joying). One działają oporowo więc powinno się udać |
|
|
|
 |
kis79
Nowy Forumowicz
Auto: C-crosser 2.2 hdi
|
Wysłany: 06-03-2019, 07:01
|
|
|
Witam, dzięki za odpowiedz. U mnie jest inny myk. Kupiłem c-crossera w ktorym juz byla zamontowana ramka i tanie radio 2 din bez androida ( dostalem panel i oryginalne radio ).
Postanowiłem wywalić te tanie radio i kupilem stacje multimedialna na androidzie 7.1. Problem polega na tym , ze mam pojedyncza przejściówkę łącząca radio z instalacja samochodowa bez wszystkich zyl. ( ta większą )
Mam w nowym radiu key 1 i key 2, ale nie wiem która kostka ( sa 2 ) i jaki kolor kabla w wiązce od samochodu odpowiada za sterowanie.
Witam ,podłączyłem sterowanie radia z kierownicy bez żadnego adaptera do stacji android 2 din.
Jako że to chyba wiedza tajemna podzielę sie jak to zrobić w 15 min.
Kabel niebieski w dużej kostce podłączamy do radia -key1, kabel czarny ze srebrna lamówka znajdujący sie pod niebieskim w dużej kostce masujemy ze stelażem do którego przykręcone jest radio. Programujemy i sie cieszymy. |
|
|
|
 |
rworks
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2011 2.4CVT
|
Wysłany: 24-03-2019, 19:25
|
|
|
[EDIT] Ja już nie mam problemu z podłączeniem HA2034-v840-8 do O2 z Rockfrodem.
Receptą na niedziałające przyciski na kierownicy jest wejście do aplikacji SWC (SteeringWheelControl) i zaprogramowanie przyciski. Trwa to ok. 60 sekund.
Wszystko się pięknie integruje, klawisze na kierownicy już działają.
Oprócz tego radio w pełni wykrywa biegi, światła itp. od początku do podłączenia dekodera canbus.
Po prostu jutub kol. rychoo się kończy za szybko Trzeba jeszcze zaprogramować przyciski na końcu.
Radio polecam, plug & play (jak się pamięta o programowaniu j.w.). Gra piękniej niż Rockfrod,, dobrze daje na subwooferze, BT ładnie zbiera z wbudowanego mikrofonu bez podłączania zewnętrznego.
To jak to jest z tą kierownicą? |
|
|
|
 |
|
|