Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX 1.8did co ile przeglady
Autor Wiadomość
shelby 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2018, 19:41   ASX 1.8did co ile przeglady

Witam wszystkich uzytkownikow

Przepraszam jesli pisze ten post w zlym miejscu.

mam pytanko odnosnie przegladow w moim asx 1.8d

szukalem w necie co ile powinienem robic przeglady ale ze wzgledu ze moje auto jest z 2011r i ma dopiero 65tys km ciezko bylo cos ogarnac. przeglady sa robione w miare regularnie (pelna ksiazka serwisowa) ost robilem kilka tyg temu.

moje pyt brzmi - co ile TYS KM powinienem robic przeglady ( wiadomo, plynny, oleje, filtry) i na co przy takim przebiegu powinienem zwrocic szczegolna uwage,

dziekuje za podpoowiedzi.

przepraszam raz jeszcze jesli napisalem ten post w zlym miejscu. pozdrawiam

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-08-2018, 19:51   

https://www.mitsubishi.pl/uslugi/lista-przegladow

Verrm 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD 150KM
Wysłany: 18-08-2018, 19:56   

Siema, serio diesel 65tys z 2011r?? Wow, ale ci się trafił, elegancko :wink:
Normalnie to co ok 15tys lub raz w roku. I wtedy automatycznie wymiana oleju z filtrem.
Tutaj masz listę innych czynności przeglądowych https://www.mitsubishi.pl/uslugi/lista-przegladow ja mam ten sam silnik i tez z 2011 i u mnie to jest ta lista "od B (2011) do D (2013)" ale sprawdz ze swoim VINem.

shelby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-08-2018, 20:15   

verrm

jak go kupowalem w 2016r mial na liczniku ok 37tys km i chyba to byla główna przyczyna dlaczego go kupilem ze wzgledu na przebieg. dzieki panowie za podpowiedzi postaram sie sprawdzic te listy i sprawdzic na co ew powinienem zwrocic uwage.
jeszcze raz dzieki za info

Amiga 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 28-11-2018, 12:56   

w 2016r mial na liczniku ok 37tys km i chyba to byla główna przyczyna dlaczego go kupilem ze wzgledu na przebieg.

a masz pewnosc ze orginalny ? az ciezko uwierzyc ze ktoś coś takiego sprzedaje :ANAL:

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 29-11-2018, 11:46   

Mam WV polo z 2000r. z przebiegiem 78000 /kupiłem w salonie/ a teraz Asx z 2015 ma 16000. Taniej byłoby taxi ale cóż postaw się a zastaw się. A tak na poważnie to może nie wszyscy są kłamcami i kręcą liczniki. /ale jak tu być wierzącym dzisiaj /

darecki73 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi ASX
Wysłany: 30-11-2018, 06:55   

Ja mam ASX-a z 2016 kupiony w salonie i ledwo przekroczylem 10 tys.przebiegu,wiec to jest mozliwe jednak. :roll:

shelby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-03-2019, 21:53   

Amiga napisał/a:
w 2016r mial na liczniku ok 37tys km i chyba to byla główna przyczyna dlaczego go kupilem ze wzgledu na przebieg.

a masz pewnosc ze orginalny ? az ciezko uwierzyc ze ktoś coś takiego sprzedaje :ANAL:

pewnosc mam bo auto kupione w salonie :) a autko bylo uzytkowane przez starszego pana :)

pełna ksiazka servisowa itd.

MarekC 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6 DI-D AWD
Wysłany: 28-03-2019, 07:11   

Jeszcze w lutym kolega pytał czy ktoś nie chce kupić od jego rodziców Fiesty '17 z EcoBoost 1.0 100KM i przebiegiem .. deko ponad 6200 km. Ona ma swoją Kugę, żona też EcoSport.
nabywca byłby .. 3-cim właścielem, bo pierwsi (starsi ludzie, jak rodzice kolegi) stwierdzili, że jednak za mały, nawet na dojazdy na działkę i kupili w salonie Skodę Rapid w kombi. Podobnie stwierdzili rodzice kumpla po pierwszych wakacjach samochodem w Chorwacji.
Oglądaliśmy z żoną (akurat chciała wymienić na nowszy) - ale zdecydowała się na nowe Clio Grandtour.
Przebieg Fiesty był pewny, nie bity (pokazali historię serwisową z Forda), w pełni sprawny, dobrze wyposażony, nieźle się zbierał z tym silnikiem.
Tak sobie myślę, że podobnych okazji może być więcej, bo ludzie jednak boją się turbin, DPFów, kosztów ich napraw.

shelby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-03-2019, 13:21   

ja jestem 2gim wlascicielem, ale w sumie auto kupilem spontanicznie bo bylem ogladac zupelnie inne i nie DIZLA :) to jest moj 1wszy dizelek ale poki co jestem zadowolony, daje rade zima i w lesie

Odpowiedz do tematu