Instalacja xenonów - Lancer CYxA |
Autor |
Wiadomość |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 19-08-2018, 12:06
|
|
|
xenon w mitsubishi nie podnosza sie i nie opuszczaja tak jak jest to w innych markach tylko delikatnie tak jakby zadrzaly
sprawdzic xenony mozna poprzez tak jak to wczesniej wspomniano poprzez nacisniecie mocniejsze tylu auta
jezeli uszkodzi sie poziomowanie wtedy wywali blad
sterowanie poziomowania w mitsubishi jest zrobione na dwa sposoby:
1. modul poziomowania i modul doswietlania sa zalozone oddzielnie
2. tak jak powyzej ale jest to jeden modul w takim przypadku nawet przepalona/przegrzana zarowka doswietlajaca wywala blad na liczniku |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Lukaaszz
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 SB '13
|
Wysłany: 04-12-2018, 08:02
|
|
|
Jest możliwość regulacji światła aby świeciły w równej płaszczyźnie ? Lewy reflektora świeci ciut wyżej. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 04-12-2018, 18:56
|
|
|
Światła nie powinny świecić w równej płaszczyźnie, tylko prawy wyżej, a lewy niżej...
Xenony mają auto-poziomowanie, więc może to być źle zamontowany reflektor, albo może "anglik"? W przypadku uszkodzenia silniczka w reflektorze/czujnika położenia pewnie by wywaliło błąd (co można łatwo sprawdzić i zostało opisane wcześniej). |
|
|
|
 |
Lukaaszz
Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2018, 23:00
|
|
|
U mnie jest odwrotnie (lampy nie są z angola i są dobrze zamocowane)- lewy wyżej, prawy niżej. Poziomowanie działa - światło opada pod ciężarem. Gdzies na forum trafilem na info, zeby niby gdzies jest regulacja pod kątem ale nie mogę tego odnaleźć- byc moze to byla informacja dot. normalnych świateł. |
|
|
|
 |
Dzidek1
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X
|
Wysłany: 05-12-2018, 13:26
|
|
|
Tutaj masz jak się reguluje , numer dwa na rysunku strzałka pokazuje jak należy umieścić śrubokręt powinien być dosyć długi, a światła jak najbardziej powinny być ustawione w jednej płaszczyźnie😉
https://goo.gl/images/umTV7e  |
|
|
|
 |
Lukaaszz
Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2018, 21:43
|
|
|
Dzidek1 napisał/a: | Tutaj masz jak się reguluje , numer dwa na rysunku strzałka pokazuje jak należy umieścić śrubokręt powinien być dosyć długi, a światła jak najbardziej powinny być ustawione w jednej płaszczyźnie😉
https://goo.gl/images/umTV7e Obrazek |
Dziękuję |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
lukaszkalb
Forumowicz
Auto: lancer sportback 1,8 MIVEC LPG
|
Wysłany: 01-01-2019, 15:02
|
|
|
ja w swoim lancerze założyłęm żarówki OSRAM XENON LOOCK zarówno hb3 jak i hb4 efekt super ładne białe światło prawie jak xenon, cena około 50 zł za komplet więc nie duża a poprawa bezpieczeństwa znaczna, żarówki starczają na około 16-17 tyś km |
_________________ mitsubishi lancer sportback 1,8 MIVEC LPG 2009
opel vectra C 1,9 120 8V 2004 |
|
|
|
 |
driver1968
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer sportback 2009
|
Wysłany: 04-04-2019, 21:04
|
|
|
Witam wszystkich.
Proszę o pomoc, radę, cokolwiek co mogłoby mi pomóc. Sprawa dotyczy usterki, która powstała w moim misku zwanym przeze mnie Czarny Szerszeń. Mam go z roku 2009, silnik 1.8 Sportback. Mam oryginalnie zamontowane biksenony z doświetlaniem zakrętów. W prawym reflektorze przestało mi działać światło długie. W lewym działa prawidłowo. Światło mijania, krótkie działa. Jednak włączając światła drogowe zapala się tylko w lewym reflektorze. Wymieniłem żarówki ksenonowe, nic nie pomogło. Poczytałem trochę i dowiedziałem się, że za włączanie się długich odpowiada elektromagnes, który jest odpowiedzialny za potocznie mówiąc przewrócenie blaszki w lampie, co powoduje odslaniecie całego odbłyśnika. Byłem u lokalnego mechanika, nic nie pomógł. Inni lokalni elektrycy nie chcą nawet pochylić się nad problemem. Bardzo proszę o jakiekolwiek rady. |
|
|
|
 |
|