|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z odzyskiwaniem energi przez PHEVa |
Autor |
Wiadomość |
mójmisiu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-04-2019, 08:27 Problem z odzyskiwaniem energi przez PHEVa
|
|
|
Witam
W moim misiu PHEV zauważyłem, że przy zimnym silniku słabiej odzyskuje energię w trybie B, poprawia się po nagrzaniu. Czy wy też tak macie?
Czy znacie jakiś dobry serwis do hybryd, najlepiej w Wielkopolsce.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
quake_cos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander PHEV 2014
|
Wysłany: 25-04-2019, 09:56
|
|
|
możesz rozwinać co masz na myśli, odzyskiwanie przez hamowanie łopatkami B0-B5 czy ładowanie ? Ja u siebie nie zauważyłem związku między temp. silnika a odzyskiem bardziej między temp. otoczenia , mam od 3 tygodni PHEV, i np naładowałem się w garażu ( 15 stopni) rano ruszyłem i było -1 i widziałem jak szybko ucieka zasięg - ja bym bardziej tutaj upatrywał przyczyny. |
|
|
|
 |
Blazer
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: 02-05-2019, 20:13
|
|
|
Też to zauważyłem, ale moim zdaniem to zależy od prędkości imwyższa prędkość tym wyższy odzysk.
Przykład dla B5- jak jadę ok. 50km/h to przy odzysku w tym trybie wskazówka wychyla się do litery a w słowie Charge, ale np., ze 100km/h, potrafi wychylić się nawet do litery g.
Silnik moim zdaniem nie ma tu znaczenia, aczkolwiek zweryfikuje jeszcze tą teorię. Podsumowując też zauważyłem że odzysk na początku jest dosyć słaby i z czasem jest coraz lepiej- zastanawiam się czy nie ma to związku również z naładowaniem akumulatorów (gdy są do pełna-pow. 80% może odzysk nie działa w pełni??). |
|
|
|
 |
|
|