|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.4 MIVEC] Wysokie obroty na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
Słomka
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.4 2011
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2019, 14:45 [II 2.4 MIVEC] Wysokie obroty na zimnym silniku
|
|
|
Witam,
Potrzebuje analizy problemu który zanika po nagrzaniu się silnika.
Na zimnym silniku po odpaleniu obroty wynoszą 1400-1500. Pod czas dojeżdżanie np: do świateł wciskam hamulec i sprzęgło, auto zatrzymuje się a obroty wskakują na 1900-2000 i po 3 około 3 sekundach spadają do tych 1500 lub mniej, w zależności od stopnia nagrzania silnika. W trakcie jazdy bez zatrzymywania się auto pracuje normalnie obroty nie skaczą. Po kilku minutach jak silnik się nagrzeje to problem całkowicie znika, nawet po zatrzymaniu auta obroty wyznasz około 700 i nie skaczą.
Podjęte działania:
Sprawdziłem Dolot powietrza pod katem uszkodzeń i zaciągania lewego powietrza. Brak uszkodzeń
Przepustnica wyjęta i przeczyszczony. Nie ma zmian
Ciężko namierzyć problem bo po nagrzaniu silnika całkowicie znika.
W internecie są podobne problemy ale u nikogo ta usterka nie znika w miarę nagrzewania silnika jak u mnie.
Jakieś pomysły, rady? |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 444 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 17-05-2019, 17:30
|
|
|
U mnie też po uruchomieniu auta obroty są podniesione aż do złapania pewnej temp. przez silnik , a po tym są już poniżej tysiąca |
|
|
|
 |
Słomka
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.4 2011
|
Wysłany: 17-05-2019, 17:35
|
|
|
Ja rozumiem ze ssanie i ze zimny silnik będzie miał wyższe obroty ale, wkurza mnie to ze obroty skaczą przy zatrzymywaniu się. Obciach straszny, dojeżdżam do świateł i obroty się podnoszą jak jakiś dziadek |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 444 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 19-05-2019, 07:09
|
|
|
Ja przestałem chyba zwracać na to w ogóle uwagę
Jakiś czas miałem problem z falowaniem obrotów, i to chyba bardziej mnie wkurzało, ale póki co od czasu wyczyszczenia przepustnicy - zniknęło. |
|
|
|
 |
|
|