Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oczekiwanie na moduł AS&G
Autor Wiadomość
MarekC 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6 DI-D AWD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-05-2019, 10:40   Oczekiwanie na moduł AS&G

Czy w MMC to "normalne", że ASO nie jest w stanie w tydzień sprowadzić modułu AS&G (sami zakwalifikowali do wymiany na gwarancji), oddać samochodu, ani załatwić auto zastępcze na czas naprawy ? Ani nawet podać przewidywany czas dostawy modułu/naprawy auta - bym mógł sobie coś zaplanować, wypożyczyć auto ??
Wczraj zaczał się 2-gi tydzień oczekiwania, również bez informacji kidy moduł przyjedzie, tylko z taką że w poniedziałek auto "poskładają" tak bym mógł jeździć - o co prosiłem tydzień temu i usłyszałem, że to niemozliwe..

jest jakaś instytucja w MMC, gdzie można złożyć SKUTECZNIE reklamację na takie praktyki ?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 25-05-2019, 10:50   

Jeśli części mają w magazynie w Holandii to przeważnie 2-4 dni się czeka na sprowadzenie.
Gorzej jak tam nie mają to muszą ciągnąć z Japoni a to niestety wydłuża dostawę.
Kiedyś na uszczelkę przepustnicy czekałem +- 1.5 miesiąca :| .

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-05-2019, 10:53   Re: Oczekiwanie na moduł AS&G

MarekC napisał/a:
ani załatwić auto zastępcze na czas naprawy ?

A dlaczego nie masz zastępczego?!?! Mi wydali raz x-train wysoko wyposażonego (szkoda że z dieslem), a drugi raz nówkę swifta którym się lepiej dojeżdżało do pracy niż tym badziewnym dieslem nissana. Na placu stały też EC dla klientów serwisu... Ja bym ich zrównał z ziemią...

https://motoryzacja.interia.pl/samochody-uzywane/porady/news-bezplatne-auta-zastepcze-w-serwisach-mitsubishi,nId,2616285

MarekC 
Forumowicz

Wysłany: 26-05-2019, 11:58   

@Bizi78
Niezawodność jest dla mnie możliwością korzystania z auta, sprawnego, przynajmniej w okresie gwarancji.
Dając gwarancję producent powinien tak rozplanować magazyny, procedury logistyczne, bym nie odczuł problemów.
5 lat to szmat czasu, ale w MMC to chyba "chwyt" reklamowy, nie rzeczywista niezawodność..

@krzychu
Nie wiem dlaczego .. w mailach od pracownika ASO czytam 'staramy się, ale nie mamy" (skrót z treści)..

ASO na "M" blisko południowej granicy 100-lycy

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 08-06-2019, 06:06   

.......z ciekawości dlaczego wymieniają moduł asg?

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

MarekC 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2019, 08:44   

Zgłosiłem, że wyłącza zimny silnik 1,6DI-D - wystarczyło przejechać 200..300m, na światłach wyłączał, a później nie odpalał sam, trzeba było kręcić kluczykiem. Powiedzieli mi, że przy próbie wgrania nowej wersji softu (akcja naprawcza) moduł nie przyjął całości oprogramowania, nie mogli po tym uruchomić silnika.
Uznali, że trzeba wymienić na gwarancji, zamówili - nie było w NL, więc sprowadzają z JPN.

Nadal czekam - od 16/05 - od ok 29/05 mam zastępczego Eclipse Cross, z informacją że moduł muszą sprowadzić z JPN, zejdzie im z tym 3..4 tygodnie - może do lipca.

Oprócz problemów z AS&G zgłosiłem im trochę innych spraw - w tym wolne nagrzewanie się silnika, (moim zdaniem) za duże zużycie paliwa, itd..

Nie wiem kiedy doczekam się odbioru naprawionego ASX.
EC fajniej się jeździ, ale jego silnik lubi spalić benzyny - trzeba naprawdę bardzo delikatnie się z nim obchodzić, by w tych samych warunkach, gdzie ASX jarał do 7/100 - spalił poniżej 10l/100. Gdy klima nie musi mocno dmuchać to i w tych 7,4 się mieści, ale w weekendowe upały ciężko było zejść poniżej 11l/100 ...

[ Dodano: 24-06-2019, 07:36 ]
Dziś 38-my dzień naprawy mego ASX - wg zapisów w gwarancji, "nie powinna" ona trwać dłużej niż 35 dni.
Mam samochód zastępczy, ale to zaczyna zakrawać na skandal i chyba wybór marki Mitsubishi był pomyłką :-(
Szkoda, bo czytałem dobre opinie o dużej niezawodności, kupiłem w dobrej cenie diesla z manualem i AWD - teraz od ponad miesiąca nie mogę nim jeździć, bo stoi w warsztacie, czekając na jakiś moduł. Chyba po naprawie trzeba będzie porozglądać się za czymś z innej stajni.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 24-06-2019, 11:02   

MarekC napisał/a:
Dziś 38-my dzień naprawy mego ASX - wg zapisów w gwarancji, "nie powinna" ona trwać dłużej niż 35 dni.
W Mitsubishi chyba nie mają żadnej śrubki w magazynie. Pamietam jak kiedyś wybili mi boczną szybę w lancerze, musiałem czekać aż sprowadzą ją z Japonii :shock: . Kiedyś samochody były fajne , tylko serwis słaby. Teraz jedno i drugie marne. :cry:

MarekC 
Forumowicz

Wysłany: 03-07-2019, 08:40   

Samochód oddany do naprawy 16/05/2019, odebrany 02/07/2019 (wczoraj, czyli po 48 dniach kalendarzowych.

Jak dla mnie to SKANDAL, BRAK JAKIEJKOLWIEK ORGANIZACJI w MMC.
W szczególności, że wydający auto - jako nowe - warszawski dealer Mitsubishi - nieprawidłowo zamontował alarm - tak, że w innym ASO nie mogli podłączyć się komputerem do systemu. Musieli przerabiać by móc zrobić diagnostykę pojazdu.

Pojeżdżę trochę ASX i zastanowię się czy dalej zostać w tej "stajni", czy zmienić na inną ..

camel88 
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD
Wysłany: 07-07-2019, 13:30   

W Nissanie problem z częściami podobny, albo kosmiczna cena albo trzeba czekać miesiąc czasu.

artisan 
Forumowicz

Auto: był Lancer SB jest O III CVT
Wysłany: 07-07-2019, 15:16   

sla napisał/a:
MarekC napisał/a:
W Mitsubishi chyba nie mają żadnej śrubki w magazynie. Pamietam jak kiedyś wybili mi boczną szybę w lancerze, musiałem czekać aż sprowadzą ją z Japonii :shock: . Kiedyś samochody były fajne , tylko serwis słaby. Teraz jedno i drugie marne. :cry:

Wydaje mi się, że w Polsce nie ma nic. Wszystko przyjeżdża z magazynu na Europę w Holandii. Jeśli dana część jest w Holandii to dostawa jest szybko, w zasadzie nie ma większej różnicy gdyby jechała z magazynu w Polsce, ok 3 dni robocze (przynajmniej jak tak miałem gdy czekałem na lusterko do O III). Problem się zaczyna gdy coś trzeba dostarczyć z Japonii. ja akurat na razie nigdy nie musiałem na nic długo czekać, (inna sprawa, że ani Lancer ani O III się nie psuł) a jedyne co było potrzebne to części blacharskie.

Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/

MarekC 
Forumowicz

Wysłany: 08-07-2019, 12:00   

camel88 napisał/a:
W Nissanie problem z częściami podobny, albo kosmiczna cena albo trzeba czekać miesiąc czasu.

Nie rozumiem.. po miesiącu oczekiwania są tańsze, czy chodzi o coś innego ? ;-)

Poprzednim razem na wymianę pompki do spryskiwaczy czekałem tydzień - była w NL - za 3 dni w PL, kolejne kilka dni na wolne miejsce na warsztacie w ASO.
Ale wtedy mogłem jeździć moim Miśkiem.

W obu przypadkach usłyszałem, że taką część wymieniają poraz pierwszy w ASX

Amiga 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 08-07-2019, 12:25   

mam zastępczego Eclipse Cross

nie powinienes narzekać jezdziłeś sobie 45 dni nowszym modelem :P

MarekC 
Forumowicz

Wysłany: 08-07-2019, 14:35   

Amiga napisał/a:
mam zastępczego Eclipse Cross

nie powinienes narzekać jezdziłeś sobie 45 dni nowszym modelem :P

Z jednej strony fajnie, z drugiej niefajnie.

Zastępcze miało AC jakieś "minimalistyczne" z dużymi udziałami własnymi. Do tego bez możliwości wyjazdu za granicę PL (a był plan pojechać na kilka dni do Bratanków nad Cisę). Pali więcej, bagażnik za mały, bez alarmu czy jakikolwiek blokady poza immo..

Odpowiedz do tematu