Odtwarzanie muzyki przez BT |
Autor |
Wiadomość |
tropis
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2018, 13:22 Odtwarzanie muzyki przez BT
|
|
|
Witam
Mam szybkie pytanie. Outlander II, Intense+, 2011r.
Jest w nim fabryczne radio - nie stacja multimedialna tylko standardowe radio z CD.
Po guzikach BT na kierownicy wnioskuję iż jest w nim zestaw głośnomówiący.
1. Gdzie umiejscowiony jest oryginalnie mikrofon ??
2. Czy przez tego BT można odtwarzać w głośnikach samochodowych muzykę graną na telefonie ??
Pytam bo mam outka z jakąś chińską stacją Watson - graja tylko 2 głośniki, stację radiowe nie odbierają, jakośc dzwięku przeraża.... Chciałem zmienić na fabryczną stację multimedialną ale nie mogę nigdzie trafić stacji z drugiej ręki więc rozważam powrót do standardowego fabrycznego radia.
Będę wdzięczny za pomoc |
|
|
|
 |
Molo
Forumowicz
Auto: outlander 2.0 did
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Sie 2016 Posty: 182 Skąd: Tczew
|
Wysłany: 19-02-2018, 12:28
|
|
|
tropis napisał/a: | Po guzikach BT na kierownicy wnioskuję iż jest w nim zestaw głośnomówiący. | - raczej na pewno jest zestaw głośnomówiący (znajduje się pod radiem)
tropis napisał/a: | 1. Gdzie umiejscowiony jest oryginalnie mikrofon ??
| w kratce przy przednim oświetleniu kabiny.
tropis napisał/a: | 2. Czy przez tego BT można odtwarzać w głośnikach samochodowych muzykę graną na telefonie ?? | -można ale zależy to od wersji. u mnie gra ale mam MMCS - u Ciebie nie ma 100% pewności
Ja znalazłem cały zestaw MMCS z wiązką, modułem USB / wzmacniaczem / antenądachową i mikrofonem za 250 zł na OLX. tylko trzeba szukać "między wierszami" Czasem sprzedający nie wie co sprzedaje. W moim przypadku: kupił na giełdzie we francji nie umiał podłączyć do busa którym tam jeździ to wystawił pod nazwą: radio+gps. w opisie dał swoją przygodę z kupnem oraz że pochodzi z citroena - dzięki takiemu opisowi nikt poza mną tego nie znalazł
tutaj o tym wspomniałem:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90915&postdays=0&postorder=asc&start=30 |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 19-02-2018, 18:15
|
|
|
Czy masz outlandera USA bo widze silnik 2.4?
Zestaw multimedialny mozna zalozyc np z nowego outlandera - troche pogrzebac w kabelkach z rockfordem jak jest i ok. Dolozy sie wtedy zestaw BT z usb i bedzie w pelni funkcjonalne audio.
Poniewaz wiekszosc z nas ma smartfony w ktorych mamy mapy takie a nie inne podczas sluchania muzyki z youtube dzwiek jest odtwarzany z mapy w glosnikach i jest to w zupelnosci wystarczajace |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
lukanio
Forumowicz
Auto: outlander 2.0 DiD 2010r
|
Wysłany: 13-03-2019, 11:45
|
|
|
tokyo napisał/a: | Czy masz outlandera USA bo widze silnik 2.4?
Zestaw multimedialny mozna zalozyc np z nowego outlandera - troche pogrzebac w kabelkach z rockfordem jak jest i ok. Dolozy sie wtedy zestaw BT z usb i bedzie w pelni funkcjonalne audio.
Poniewaz wiekszosc z nas ma smartfony w ktorych mamy mapy takie a nie inne podczas sluchania muzyki z youtube dzwiek jest odtwarzany z mapy w glosnikach i jest to w zupelnosci wystarczajace |
Kolego przepatrzyłem już cały post o mmcs i widzę że wszyscy Ciebie polecają.
Moje pytanie jest czy warto bawić się w wymianę na MMCS? ja mam rockforda z bt a patrząc na ten post to dołożenie mmcs to nie jest robota tylko plug&play - mnie zależy tylko na kamerze cofania mapy to wiadomo telefon itd.
Może znacie kogoś na forum kto się tym zajmuje bo czasem raczej warto zapłacić niż potem gasić auto. |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Mivec 2010
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 444 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 13-03-2019, 17:33
|
|
|
Tak, Tokyo Ja wymieniałem zwykłe radio ze zmieniarką na MMCS W-15. Parę godzin zabawy, ale nie dość że wnętrze Outka wygląda młodziej (moim zdaniem) to wszystko bardzo fajnie działa ( zarówno z karty SD jak i USB jak i odtwarzanie muzyki za pomocą BT z telefonu) |
|
|
|
 |
Molo
Forumowicz
|
Wysłany: 27-03-2019, 10:47
|
|
|
m4rud3r napisał/a: | Tak, Tokyo Ja wymieniałem zwykłe radio ze zmieniarką na MMCS W-15. Parę godzin zabawy, ale nie dość że wnętrze Outka wygląda młodziej (moim zdaniem) to wszystko bardzo fajnie działa ( zarówno z karty SD jak i USB jak i odtwarzanie muzyki za pomocą BT z telefonu) |
A czy video in też udało Ci się podłączyć ?
Bo też właśnie przechodzę z C-02 na W-12 i chciałbym dalej mieć V-in. |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 27-03-2019, 18:11
|
|
|
Kamerę cofania mam , ale nic innego nie próbowałem odtwarzać |
|
|
|
 |
Molo
Forumowicz
|
Wysłany: 11-06-2019, 08:42
|
|
|
Nie wiem czy ktoś to wcześniej odkrył ale W-15 w O2 pokazuje spalanie ! Nawet Tokyo był zaskoczony |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 12-06-2019, 16:19
|
|
|
A jak to włączyć ? Ten tryb aby pokazywało spalanie mam na myśli |
|
|
|
 |
Molo
Forumowicz
|
Wysłany: 12-06-2019, 19:46
|
|
|
Hehe, no nie wiem, nie wiem przypadkiem na to trafiłem
No dobra, uwaga, podaję odpowiedź
 |
|
|
|
 |
m4rud3r
Forumowicz

|
Wysłany: 12-06-2019, 20:45
|
|
|
No ale jak wejść w takie coś ? Co trzeba wyklikać po kolei ? W sumie to ja póki co i tak nie wejdę, dopóki karty z mapą nie ogarnę |
|
|
|
 |
Molo
Forumowicz
|
Wysłany: 12-06-2019, 21:05
|