|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:33 |
[MSS ALL] HAMULCE Słabe hamulce |
Autor |
Wiadomość |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 24-06-2019, 21:32
|
|
|
henio1112 napisał/a: | Odkopie troszeczkę temat bo zakupiłem ss 1.8 benzynę z 2004r, z tyłu mam bębny i zastanawiam się czy w tych space starach są naprawdę takie słabe hamulce czy ja z autem mam coś nie tak bo żeby zachamowac muszę naprawdę użyć dużej siły, poprzednio miałem Seicento i Focusa i tam to super działa. Na asfalcie suchym nawet nie ma opcji żeby ABS mi się zalaczyl, przy wcisnietym na Maxa pedale. Czy wy też tak mieliście przy bębnach z tyłu? Z tego co słyszałem kiedyś były tarcze z tylu też, ale zapiekaly się tylnie hamulce to zmienili na bębny żeby rozwiązać sprawę? |
Spowalniacze miałem na tarczach TRW+ klocki TRW , zresztą każdy mi to mówił . Pół roku temu kupiłem tarcze ATE + klocki ATE i przy hamowaniu myślałem że się porzygam. Owszem mówimy tu w obydwu przypadkach o sprawnych tłoczkach. Ja akurat mam z tyłu tarcze. Czy się zapiekało? tylko notorycznie ręczny (SS tak ma ) ale w końcu wymieniłem z tyłu całe oba zaciski na regenerowane i od roku spokój. Zestawy naprawcze pomagały na krótki czas-kasa w błoto. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-06-2019, 08:28
|
|
|
Co do ręcznego na tarczach to wystarczy go często używać i będzie bezproblemowy na lata.
Ja też wymieniłem tylne zaciski i śmigają parę lat.
Tam niestety przez uszczelniacz dostaję się woda i koroduje ośka ręcznego przez co zapieka się. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|