|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Patent na domykanie ,otwieranie i uchylanie szyb |
Autor |
Wiadomość |
wybitny2
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2019, 20:18 Patent na domykanie ,otwieranie i uchylanie szyb
|
|
|
Witam wszystkich ,chce pochwalić się moim nowym modem ,pacjent outlander 2014 rok . Denerwowało mnie to ze szyba kierowcy jest tylko automatyczna i postanowiłem to zmienić, działa to na zasadzie ze szyby są domykane lub otwierane po kolei , jest tez możliwość uchylania szyb . Procedura na zasadzie podwójne zamkniecie domyka szyby , otwarcie ,zamkniecie ,otwarcie otwiera szyby a uchylanie szyb 4 cm trzeba zamknąć ,otworzyć zamknąć ,działa tez jak mamy przycisk w drzwiach , zamkniecie przy drzwiach przyciskiem, przytrzymanie przycisku domyka szyby . Nie znam szczegółów bo jestem laikiem , chce podziękować tokyo bo to on do tego się przyczynił że zagościł uśmiech na mej twarzy . |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-07-2019, 22:05
|
|
|
Też na to czekam... Ale procedure opisales tak że musiałem na głos czytać aby załapać 😂😂😂
Guzik na pilocie:
2 x zamknij : domyka wszystkie szyby
Otwórz-zamknij-otwórz: opuszcza wszystkie szyby
Zamknij-otwórz-zamknij : uchylenie szyb o 4 cm
wybitny2 napisał/a: | działa tez jak mamy przycisk w drzwiach , zamkniecie przy drzwiach przyciskiem, przytrzymanie przycisku domyka szyby . |
Chodzi o przełącznik na drzwiach ?
Przytrzymanie przez chwilę domyka szybe, czyli tak jak w oryginale szyba kierowcy? |
|
 |
wybitny2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-07-2019, 12:41
|
|
|
Brodzins napisał/a: | Też na to czekam... Ale procedure opisales tak że musiałem na głos czytać aby załapać 😂😂😂
Guzik na pilocie:
2 x zamknij : domyka wszystkie szyby
Otwórz-zamknij-otwórz: opuszcza wszystkie szyby
Zamknij-otwórz-zamknij : uchylenie szyb o 4 cm
wybitny2 napisał/a: | działa tez jak mamy przycisk w drzwiach , zamkniecie przy drzwiach przyciskiem, przytrzymanie przycisku domyka szyby . |
Chodzi o przełącznik na drzwiach ?
Przytrzymanie przez chwilę domyka szybe, czyli tak jak w oryginale szyba kierowcy? |
Dokładnie tak jest procedura na pilocie , wybacz jestem laikiem wiec może tak niezrozumiale napisałem,przepraszam |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2019, 13:24
|
|
|
Nie no coś Ty, nie czepiajmy się szczegółów:)
Jak to działa w praktyce ?
Długo już testujesz ten patent? |
|
 |
wybitny2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-07-2019, 19:18
|
|
|
Brodzins napisał/a: | Nie no coś Ty, nie czepiajmy się szczegółów:)
Jak to działa w praktyce ?
Długo już testujesz ten patent? |
Dwa tygodnie to mam , jakoś tak ,działa nie ma z tym problemu , uchylanie szyb szczególnie latem przydatna sprawa , podchodzi się do okna pyk i szybki uchylone jak się chce gdzieś jechać a wnętrze nagrzane , tylko trzeba się odzwyczaić zamykania szyb przed gaszeniem bo nieraz chce to zrobić . Przepraszam nie było mnie i na szybko pisałem , wszystkie szyby są auto tak jak ta po stronie kierowcy . Tokyo miał kilka modułów nic mi nie narzucał , powiedział plusy minusy każdego z nich ,wybraliśmy odpowiedni do mojego rocznika 2014, szyby muszą domykać się po kolei żeby nie obciążały akumulatora ,ważna jest zima , domykanie szyb parami będzie bardzo obciążało akumulator wiec moduł został dobrany do mojego outka . |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2019, 21:03
|
|
|
Rozumiem. Szczerze w innym aucie nigdy tego w zimie nie używałem.
Jednak coś w tym jest, że akku obciąża.
No nic, trzeba to zamówić.... |
|
 |
wybitny2
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-07-2019, 21:33
|
|
|
Brodzins napisał/a: | Rozumiem. Szczerze w innym aucie nigdy tego w zimie nie używałem.
Jednak coś w tym jest, że akku obciąża.
No nic, trzeba to zamówić.... |
Tokyo mówił ze jak seryjnie coś jest to się tego nie odczuwa , dlatego pomaga dobrać odpowiedni moduł bo to bardzo ważne ,ja jestem mega zadowolony . |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3446 Skąd: Skąd: Skąd:
|
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-07-2019, 21:11
|
|
|
joujoujou napisał/a: | No to jak szefowa się o tym modzie dowie, to spokoju mi nie da. |
Zapraszam do kolejki....
|
|
 |
|
|