Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w przeróbce radia na mp3
Autor Wiadomość
Kondziu1981 
Nowy Forumowicz

Auto: Space star 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2019, 20:17   Pomoc w przeróbce radia na mp3

Koledzy Chcę przerobić radio na MP3 Kupiłem na kasety radio, moduł z Allegro ale jak wpinam go pod głowicę to strasznie przekształca głos Czy ktoś ma pojęcie Gdzie w radiu na kasety znajdę przedwzmacniacz A bo w ogóle jak to podłączyć

[ Dodano: 12-08-2019, 19:51 ]
Koledzy nikt nie przerabiał tak radia bo nie chcę zmieniać wolę zostać przy oryginale ale chciałbym MP3

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-08-2019, 20:04   

Jak pamiętam to wszyscy zmieniali radia na nowe nieoryginalne. Podanie takiego sygnału na głowicę jest marnym półśrodkiem i nie będzie z tego dobrego dźwięku. Już lepiej było kupić transmiter FM ale to też nie będzie idealne.

Kondziu1981 
Nowy Forumowicz

Auto: Space star 1,6
Wysłany: 12-08-2019, 20:52   

Nie chcę zmieniać radia właśnie Nagłowice jest tragedia, musiał ktoś by mi podpowiedzieć gdzie jest wzmacniacz w tym radiu i podpiąć się pod wzmacniacz by było lepiej

[ Dodano: 12-08-2019, 20:53 ]
Nie chcę zmieniać radio bo będę miał pusty wyświetlacz wolę jak w oryginale żeby wszystko działało

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-08-2019, 22:13   

Nie drążyłem tematu bo osobiście mając dwie Carismy wymieniłem radia na takie z MP3 i USB. Ktoś wrzucał kiedyś tu na forum link do rosyjskiego forum gdzie jeden z użytkowników tamtejszego forum wykonał generator generujący dowolne napisy na wyświetlaczu komputera pokładowego. Bez oryginalnego radia nie będziesz miał jedynie linijki z RDS-em. Inne wskazania pozostaną. Dodatkowo utrudnione będzie przełączanie funkcji komputera pokładowego ale jest ich tak dużo że można to poświęcić :)
Jak lubisz dłubać to ciekawą opcją są uniwersalne komputery pokładowe które można spokojnie zaadaptować w miejscu oryginalnego. Mają znacznie więcej funkcji i nie są strasznie drogie więc to moim zdaniem ciekawsza opcja niż dłubanie w starym kaseciaku. Żeby się chociaż dało dokupić cyfrową zmieniarkę podpinaną pod złącze zmieniarki ale do tych radyjek chyba nie ma czegoś takiego.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 18-08-2019, 22:34   

Kolego kup dowolny transmiter FM, na pewno jakość dźwięku będzie lepsza niż z kasety. Warto ewentualni dorobić sobie gniazdo zapalniczki na taki transmiter w wygodniejszym miejscu niż standardowa zapalniczka (z transmiterem szufladka się nie domyka :-)

Odpowiedz do tematu