|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nierówna praca silnika na gazie |
Autor |
Wiadomość |
Tomko_999
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2004 2,0 136KM 4x4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2019, 13:11 Nierówna praca silnika na gazie
|
|
|
Dzień dobry, mam problem w moim outlanderze, silnik 2.0 z instalacją gazową. Mianowicie któregoś dnia nagle po rozgrzaniu się zaczął trząść na gazie(jakby pracował na 3 cylindrach), na benzynie pracuje równo. Wymieniłem świece, cewki, przewody zapłonowe, filtry gazu listwę wtryskową gazu oraz byłem u gazownika by sprawdził czy w instalacji wszystko ok. Dodatkowo komputer nie wywala żadnych błędów. Czy macie jakieś pomysły co może być przyczyna tej nierównej pracy na gazie? |
|
|
|
 |
cerutti
Forumowicz
Auto: O1T
|
Wysłany: 20-08-2019, 13:48
|
|
|
Tomko_999 napisał/a: | gazownika by sprawdził czy w instalacji wszystko ok | A sprawdził jak tak nierówno chodzi po rozgrzaniu czy wtryskiwacze wszystkie działają ? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 20-08-2019, 15:46
|
|
|
A jakie nowe wtryski zostały zamontowane? Czy były sprawdzane wężyki łączące wtryski z wkrętkami w kolektorze, czy któryś czasem się nie załamał? Czy sprawdzana była szczelność dolotu?
cerutti, jakby któryś nie pracował to instalacja nie przełączyła by się na gaz i dodatkowo w sterowniku LPG pojawił by się błąd związany z niepracującym wtryskiwaczem. |
|
|
|
 |
jaroo0
Forumowicz

Auto: Outlander
|
Wysłany: 21-08-2019, 06:20 Re: Nierówna praca silnika na gazie
|
|
|
Tomko_999 napisał/a: | oraz byłem u gazownika by sprawdził czy w instalacji wszystko ok... |
Jedź do innego skoro widzisz ewidentnie, że problem leży w lpg a nie masz kabla to odwiedź innego gaziarza.
Przejrzyj wszystko co idzie od parownika, podociskaj opaski, zobacz czy nie wyskoczyła ktoras a od wtrysku gazowego, jakies przwody do kolektora. A może czuc gazem pod maską? |
|
|
|
 |
|
|