Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Pajero III Long manual szarpanie, blokowanie kół
Autor Wiadomość
mikozniak 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-08-2019, 19:38   [3.2 DID] Pajero III Long manual szarpanie, blokowanie kół

Witam,
jestem nowy niedawno kupiłem Pajero III Long 3.2did manual i mam następujący problem. Podczas płynnego ruszania autem szarpie. Auto oddałem do mechanika i powoli rozkłada ręce. Rozpiął dzisiaj tylni napęd, aby sprawdzić, jak będzie się zachowywać przód. Wrażenie jest takie, że co kilka stopni obrotu koło coś go trzyma i puszcza. Przy normalnej jeździe jest problem z płynnym ruszeniem, oraz duże wibrację są poniżej 1600 obrotów. Wał wydaje się ok. Sprzęgło nie wydaje dziwny odgłosów. Nie ma różnicy, czy jest ciepły, czy zimny. Wyczytałem już na forum, że może być to wina rozciągniętego łańcucha w reduktorze.

abramus123 
Nowy Forumowicz
1234

Auto: Pajero 3.2 2001r
Wysłany: 02-09-2019, 07:52   

Co do wibracji moim zdaniem to koło dwumasowe

W moim Pajero wibracje pojawiały sie przy 1900 a 2600 obrotów Nikt nie potrafił postawić prawidłowej diagnozy aż do momentu gdy podczas jazdy rozleciało sie koło Po wymianie koła wibracje zniknęły

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 10-09-2019, 08:29   Re: Pajero III Long manual szarpanie, blokowanie kół

mikozniak napisał/a:
Witam,
jestem nowy niedawno kupiłem Pajero III Long 3.2did manual i mam następujący problem. Podczas płynnego ruszania autem szarpie. Auto oddałem do mechanika i powoli rozkłada ręce. Rozpiął dzisiaj tylni napęd, aby sprawdzić, jak będzie się zachowywać przód. Wrażenie jest takie, że co kilka stopni obrotu koło coś go trzyma i puszcza. Przy normalnej jeździe jest problem z płynnym ruszeniem, oraz duże wibrację są poniżej 1600 obrotów. Wał wydaje się ok. Sprzęgło nie wydaje dziwny odgłosów. Nie ma różnicy, czy jest ciepły, czy zimny. Wyczytałem już na forum, że może być to wina rozciągniętego łańcucha w reduktorze.

dopytaj poprzedniego właściciela co było robione w aucie, głownie chodzi czy wymieniał sprzęgło i koło dwumasowe.
Napoisz czy robi to na 2H i 4H?

Odpowiedz do tematu