Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zablokowany schowek
Autor Wiadomość
piotr277 
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2019, 22:10   Zablokowany schowek

Schowek górny wziął się i zablokował - nie można go otworzyć :( Przycisk otwierania nie daje się wcisnąć.
Miał może ktoś podobny problem i mógłby podsunąć jakieś inteligentne rozwiązanie? :)

polar2000 
Forumowicz

Auto: Montero
Wysłany: 30-01-2019, 12:36   

Witam kolego ja co prawda w Pajero 3-ce miałem podobny problem i niestety nie obyło się bez cienkiego śrubokręta płaskiego delikatnie musisz podwantować przycisk i równocześnie musisz go naciskać. A co się stało kiedy już uda Ci się otworzyć schowek rozkręcisz przycisk i zobaczysz że jets tam taka sprężynka i plastikowa szyna która naiska taką metalową zapadkę no i po prostu się już wyrobiła. jak uda mi się wrzucić zdj to podrzuce.

piotr277 
Forumowicz

Wysłany: 30-01-2019, 13:50   

polar2000, dzięki za podpowiedź, chodzi właśnie o P3 :)
W którym miejscu podważać przycisk śrubokrętem - tam "najgłębiej" w wyprofilowaniu zamka czy "od siebie" między frontem plastiku zamka a przyciskiem?

polar2000 
Forumowicz

Auto: Montero
Wysłany: 31-01-2019, 22:34   

Wiesz co ja próbowałem od frontu od góry i dołu.

piotr277 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2019, 18:48   

Próbowałem podważać i przycisk się teraz wciska tak do 1/3 głębokości ale schowka nadal nie da się otworzyć.. :?

ElComenDante 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2004 3.2
Wysłany: 02-09-2019, 17:50   

Mnie najpierw górny zamek bez wejścia na kluczyk padł. Otworzyłem siłą i wymieniłem całą wkładkę tak że ten zepsuty był z dziurką na klucz i działał idealnie. Teraz następny mi się wyrobił więc otworzyłem siłowo (odginasz górę schowka, celujesz wybijakiem albo tępym śrubokrętem w ząbek od zamka i uderzasz młotkiem) nie zniszczyło to zamka na szczęście A teraz nie zamierzam się pieścić tylko wywiercic w ostatnim zamykaniu dziurkę w plastiku tak żeby można było otwierać na kluczyk bez używania przycisku i tyle w temacie, będą oba zamykane...

Odpowiedz do tematu