Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Pokrętło radia kiepsko działa
Autor Wiadomość
Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2018, 23:07   [MSS ALL] Pokrętło radia kiepsko działa

Cześć
Szwankuje mi ostatnio pokrętło radia. Jak podgłaśniam to się zcisza i na odwrót. Jak się auto nagrzeje to wtedy radio działa ok. Da się to jakoś polutować czy mam sobie poszukać innego radia?
Wiem, że nowe radio można kupić za kilkadziesiąt złotych, ale nie pasuje mi wygląd świecidełek led do samochodu starej daty, a po za tym ten rds i inne funkcje wyświetlacza są mi przydatne, fajne i wolałbym je mieć.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2018, 20:28   

Ghostman, w W142 i PH1000A wystarczyło wyczyścić pokrętło.
W moim przypadku nawet bez ściągania - jakiś spray do komputerów i szmatka do okularów 8)

Na początek spróbuj wyczyścić :wink:

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 24-12-2018, 10:47   

Ghostman, i sprężone powietrze.

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2019, 21:30   

Próbowałem dziś ze sprężonym powietrzem, ale nie dało rady. Moje radio to PH1000W

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 22-01-2019, 22:37   

https://multi-com.pl/,details,id_pr,7094,key,kontakt-s-areozol-60ml,smenu,service_tools.html?gclid=Cj0KCQiAm5viBRD4ARIsADGUT25cJqaevh6tUUeAAgeWqxXlwNz-abqnyk65CRZxoI_cEsfvMAfF5FoaAr5VEALw_wcB

https://multi-com.pl/,details,id_pr,7092,key,kontakt-pr-areozol-60ml,smenu,service_tools.html

Zobacz tymi gadzetami . Mi w radiu domowym na pokrętle trzeszczało psiuknąłem w pokrętło i jak ręką odjął. Ja akurat miałem kontakt S i kontakt U

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2019, 22:35   

Rozkręciłem radio. Przeczyściłem potencjometr, poprawiłem luty. Nie pomogło za bardzo. Jeśli problem stanie się bardziej uciążliwy będę musiał przelutować ten potencjometr. Ciekawe tylko czy coś podobnego znajdę.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 29-01-2019, 12:33   

Ghostman, czyli wniosek nasuwa się prosty - jak nie działa czyszczenie to trzeba zmienić radio.
PH jest tanie jak barszcz - za stare radio, żeby ktoś je chciał więc myślę, że "dawcę: lub radio w "lepszym stanie" kupisz za grosze.
Informuj jak idzie i co zrobiłeś. :wink:

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2019, 22:29   

Wałkowałem trochę tematów na temat radia i podobno radio ph-3850 pasuje zamiast kaseciaka ph-1000. Ja wiem, że to wcale lepiej nie pogra, ale moje radio już nie daje się sterować głośnością, a i kasety nawalają. Pytanie czy to się da przełożyć od tak, czy trzeba w kostkach grzebać i czy są tego jakieś wersje, na które powinienem uważać.

Janq 
Forumowicz

Auto: Primera P11GT
Wysłany: 05-09-2019, 23:24   

Ghostman, jak mi podrzucisz radio, to mogę zobaczyć co z nim nie tak :]

_

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2019, 08:13   

Potencjometr dokonał żywota i nie ma takiego dostępnego. Luty są ok, bo lutowałem.

Odpowiedz do tematu