Kupno Lancera. |
Autor |
Wiadomość |
WojtoS
Nowy Forumowicz
Auto: W najbliższym czasie LANCER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2019, 17:43 Kupno Lancera.
|
|
|
Witam. Jestem nowy na forum. W najbliższym czasie mam zamiar zakupić Mitsubishi Lancera z silnikiem 1.8 143km. Chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę itp. Zastanawiam się nad wersjami Instyle/Intense tylko nie wiem co myśleć o tym sportowym zawieszeniu. Czy może lepiej wybrać wersję invite.mysle że do 25tys znalazłbym jakiegoś Lancera w sedanie:D
Pozdroo |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 12-09-2019, 19:30
|
|
|
WojtoS napisał/a: | sportowym zawieszeniu |
Zawieszenie jest normalne, jedynie w wyższej(bogatszej) wersji masz 18", czyli wszystkie nierówności na drodze są bardziej odczuwalne. Niby są inne amortyzatory, ale sportowym zawieszeniem bym tego nie nazwał
Uwagę należy zwrócić na to samo co w innych autach, jedynie warto dokładniej rozglądać się za rdzą, zwłaszcza że chcesz starszą wersję (143KM). No i czy łańcuch nie "dzwoni", zapobiegawczo można go wymienić (jeśli nie był wymieniany), bo te w starszych rocznikach czasami się rozciągały.
Co do wersji, to nie szukaj po nazwach(inform, invite, instyle itp.), tylko wyposażeniu - wersje często są mylone i mieszane, a sporo ludzi sobie doposażało uboższe wersje |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
WojtoS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-09-2019, 21:03
|
|
|
Ok dzięki za poradę. A co do silnika to raczej jest on mało awaryjny? Co też myślicie o automatycznej skrzyni biegów? |
|
|
|
 |
Leszkomis
Forumowicz
Auto: Lancer SB Intense
|
Wysłany: 12-09-2019, 21:29
|
|
|
Powiem tak:
Za budżet, który masz, sprzedaliśmy niedawno Lancera ojca, sedan, spojler, 2008r. z przebiegiem 200kkm w wersji Intense. To była salonówka, ojciec był pierwszym właścicielem. Auto sprzedaliśmy w bdb. stanie, nawet na nowych oponach. Także skoro my sprzedaliśmy, to pewnie Tobie uda się kupić - kwestia ile czasu Ci to zajmie, bo tak jak kolega wyżej pisze, ludzie mieszają wersje lub celowo ściemniają.
Ja mojego Intense też teraz sprzedaje, ale za cenę ponad Twój budżet, także nie atakuje na PW.
Ogólnie moim zdaniem od wersji Intense zawieszenie nadaje się do jazdy. Mamy też w rodzinie Invite i dla mnie jest za miękki - także kwestia subiektywna.
Manualna skrzynia bardzo fajnie chodzi i z przyjemnością wbija się biegi. Automat przy większych przebiegach może robić psikusy jak nie był serwisowany - a tego nigdy się nie dowiesz.
W rodzinie 3 Lancery z silnikiem 1.8 i od tej strony nie było ani jednej awarii. Nic nie leciało z silników, nie było dosłownie żadnych problemów - wszyscy lejemy paliwo i jeździmy.
Powodzenia w poszukiwaniach!
P.S. Omijałbym importy, szczególnie US - szukałbym polskiego salonu, chociaż u nas dominowała w sprzedaży Invite (bo była dobra cenowo). Intense'a krajowego będzie ciężko znaleźć, ale jest to możliwe. |
_________________ Samochód to coś więcej niż narzędzie, to partner |
|
|
|
 |
WojtoS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-09-2019, 11:43
|
|
|
Ok dzięki za dodatkowe informacje. Mam nadzieje że w najbliższym czasie uda mi się znaleźć odpowiedni egzemplarz A jeszcze dodatkowo pytanie: Co myślicie o sciągnięciu auta z Holandii lub De?
Edit: co sądzicie o tym aucie?
https://www.otomoto.pl/of...e-ID6CtAsq.html |
|
|
|
 |
JanG
Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 SB 2013
|
Wysłany: 13-09-2019, 19:22
|
|
|
Właśnie dziś odebrałem, zarejestrowałem swojego, zakup w DE, moim zdaniem warto,
tak przeglądając przez 6 miechów oferty w Polsce i za granicą. Najlepiej chyba samemu się za to wziąść, ja miałem zaufanego handlarza ale i tak przypuszczam że stargował więcej niż się przyznał i swoją gażę przytulił. Tak czy siak było warto, jestem pod ogromnym wrażeniem Lancerka. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
WojtoS
Nowy Forumowicz
|
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

|
|
|
|
 |
JanG
Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 SB 2013
|
Wysłany: 14-09-2019, 11:24
|
|
|
Do Sosnowca daleko nie masz, jedź pooglądaj...umów się u jakiegoś mechanika lub weź "szwagra"...i voila. Rzeczywiście na oko jest OK. |
|
|
|
 |
WojtoS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-09-2019, 12:22
|
|
|
W poniedziałek znajomy z innego forum co mieszka w okolicy Sosnowca podjedzie I obejrzy i da mi znać czy jest sens jechać.
[ Dodano: 20-09-2019, 10:08 ]
https://www.otomoto.pl/of...a-ID6CuxgI.html
Ten chyba też wygląda spoko. |
|
|
|
 |
Leszkomis
Forumowicz
Auto: Lancer SB Intense
|
Wysłany: 20-09-2019, 18:20
|
|
|
Fotele wyglądają na bardzo zużyte, jak na taki przebieg. Zwróciła również moją uwagę nawigacja, za nią na jednym zdjęciu jest takie jakby załamanie, jakby źle spasowany plastik. Tylne lampy nie wyglądają na serię. |
_________________ Samochód to coś więcej niż narzędzie, to partner |
|
|
|
 |
WojtoS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-09-2019, 19:07
|
|
|
Tamten juz sprzedany bo dzwoniłem do sprzedającego
A ten? https://www.otomoto.pl/of...html#15b4e58022
Tylko ze prawie 400km odemnie to nie wiem czy warto xd
Chyba że z forum ma ktoś na sprzedaż podobnego do 26tys to pisać PW |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

|
Wysłany: 21-09-2019, 09:50
|
|
|
Powinien mieć zalane raczej 5w30, a nie 10w40, brakuje wygłuszenia maski, w ostatnim zdjęciu widać obudowę filtra i jakieś plamy na niej, jakby coś było wylane na te plastiki, albo stał na deszczu z podniesioną maską, kierownica już mocno przetarta, reszta jest ładnie odpicowana na sprzedaż
PS Jazda 19" musi być hmm... odczuwalna |
|
|
|
 |
WojtoS
Nowy Forumowicz
|
|
|