Gorąca prośba o zerknięcie na tego Lancera |
Autor |
Wiadomość |
woyo
Nowy Forumowicz
Auto: VW Touran 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2019, 02:25 Gorąca prośba o zerknięcie na tego Lancera
|
|
|
Hej, wpadł mi w oko taki o Lancer i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł wystawić swoją opinie albo po prostu podał mi parę rzeczy na które powinienem uważać. Z góry dzięki chłopaki!
https://www.otomoto.pl/of...e-ID6BXWDQ.html |
|
|
|
 |
JanG
Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 SB 2013
|
Wysłany: 18-10-2019, 15:38
|
|
|
Nie masz daleko, podjedź oblukaj. Nie wiem czy nie lepiej jednak przynajmniej 1,6 szukać. Najlepiej sobie porównaj jazdę 1.5 i 1.6. |
|
 |
woyo
Nowy Forumowicz
Auto: VW Touran 1
|
Wysłany: 18-10-2019, 16:11
|
|
|
Dzieki
Jeżeli 90% będę jeździc po mieście to opłaca się szukać czegoś więcej niż 1.5? Czytałem że przy 1.8 spalanie jest znacznie większe. Jeszcze jedno pytanie czy lakier naprawdę sprawia tyle problemów co piszą? |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 19-10-2019, 16:30
|
|
|
Na temat spalania nie wypowiem się bo jedyne 1.8 z jakim mam do czynienia to w Civicu Ufo, ale z tego co piszą na autocentrum jest to 2 litry więcej w 1.8. Dużo zależy na pewno od Twojego stylu jazdy. Dla mnie np. ta różnica w spalaniu byłaby akceptowalna.
Trzeba pamiętać, że Lancer mimo wszystko nie jest małym, miejskim autem więc te 110 - 115 KM to trochę może być mało. Zwłaszcza na tych 10% które zrobisz w trasie lub nawet czasem w mieście na jakiejś obwodnicy czy ekspresówce na terenie GOP, bo widzę, że stamtąd jesteś. Aczkolwiek odczucia odnośnie "wystarczających" osiągów są kwestią mocno subiektywną. Ja po przesiadce z 60 KM w Corsie na 115 KM w Astrze zauważyłem kosmiczną różnicę, ale po roku już mi było mało, więc tak na prawdę po roku już szukałem nowego auta, a po niecałych dwóch już zmieniałem, a nie tak to planowałem .
Kwestia przemyślenia tematu i określenia priorytetów. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 19-10-2019, 21:08
|
|
|
Trochę off-topic, ale muszę powiedzieć, że ten egzemplarz jest prawdziwym rarytasem jeśli chodzi o brak wyposażenia
Jeśli go kupisz, to baaardzo zachęcam zmienić kierownicę na wersję ze skórą, bo taka plastikowa jest "niekomfortowa" w dłuższe trasy, a zwłaszcza w cieplejsze dni... (albo chociaż kup sobie jakiś pokrowiec) |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
JanG
Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 SB 2013
|
Wysłany: 19-10-2019, 21:40
|
|
|
HUGIO napisał/a: | ten egzemplarz jest prawdziwym rarytasem jeśli chodzi o brak wyposażenia |
No na to też warto zwrócić uwagę . W końcu kiedyś będziesz go pewnie sprzedawał.. |
|
 |
|