Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gorąca prośba o zerknięcie na tego Lancera
Autor Wiadomość
woyo 
Nowy Forumowicz

Auto: VW Touran 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2019, 02:25   Gorąca prośba o zerknięcie na tego Lancera

Hej, wpadł mi w oko taki o Lancer i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł wystawić swoją opinie albo po prostu podał mi parę rzeczy na które powinienem uważać. Z góry dzięki chłopaki!

https://www.otomoto.pl/of...e-ID6BXWDQ.html

JanG 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 SB 2013
Wysłany: 18-10-2019, 15:38   

Nie masz daleko, podjedź oblukaj. Nie wiem czy nie lepiej jednak przynajmniej 1,6 szukać. Najlepiej sobie porównaj jazdę 1.5 i 1.6.

woyo 
Nowy Forumowicz

Auto: VW Touran 1
Wysłany: 18-10-2019, 16:11   

Dzieki

Jeżeli 90% będę jeździc po mieście to opłaca się szukać czegoś więcej niż 1.5? Czytałem że przy 1.8 spalanie jest znacznie większe. Jeszcze jedno pytanie czy lakier naprawdę sprawia tyle problemów co piszą?

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 19-10-2019, 16:30   

Na temat spalania nie wypowiem się bo jedyne 1.8 z jakim mam do czynienia to w Civicu Ufo, ale z tego co piszą na autocentrum jest to 2 litry więcej w 1.8. Dużo zależy na pewno od Twojego stylu jazdy. Dla mnie np. ta różnica w spalaniu byłaby akceptowalna.

Trzeba pamiętać, że Lancer mimo wszystko nie jest małym, miejskim autem więc te 110 - 115 KM to trochę może być mało. Zwłaszcza na tych 10% które zrobisz w trasie lub nawet czasem w mieście na jakiejś obwodnicy czy ekspresówce na terenie GOP, bo widzę, że stamtąd jesteś. Aczkolwiek odczucia odnośnie "wystarczających" osiągów są kwestią mocno subiektywną. Ja po przesiadce z 60 KM w Corsie na 115 KM w Astrze zauważyłem kosmiczną różnicę, ale po roku już mi było mało, więc tak na prawdę po roku już szukałem nowego auta, a po niecałych dwóch już zmieniałem, a nie tak to planowałem :) .
Kwestia przemyślenia tematu i określenia priorytetów.

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 19-10-2019, 21:08   

Trochę off-topic, ale muszę powiedzieć, że ten egzemplarz jest prawdziwym rarytasem jeśli chodzi o brak wyposażenia :roll:

Jeśli go kupisz, to baaardzo zachęcam zmienić kierownicę na wersję ze skórą, bo taka plastikowa jest "niekomfortowa" w dłuższe trasy, a zwłaszcza w cieplejsze dni... (albo chociaż kup sobie jakiś pokrowiec)

JanG 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 SB 2013
Wysłany: 19-10-2019, 21:40   

HUGIO napisał/a:
ten egzemplarz jest prawdziwym rarytasem jeśli chodzi o brak wyposażenia :roll:

No na to też warto zwrócić uwagę . W końcu kiedyś będziesz go pewnie sprzedawał..

Odpowiedz do tematu