Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CSx Ogólne] Fabryczny pilot przestał działać
Autor Wiadomość
alex1944 
Nowy Forumowicz
alex1944

Auto: Mitsubishi Lancer CSW Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2017, 22:49   [CSx Ogólne] Fabryczny pilot przestał działać

Szanowni forumowicze

to mój pierwszy post na tym forum i na początku chciałem się serdecznie przywitać

Do tej pory mój CS nie sprawiał większych niespodzianek, ale nadszedł czas, kiedy muszę zwrócić się o pomoc. Mam problem z centralnym zamkiem. Po wymianie kostki stacyjki przestał mi działać pilot. Czerwona dioda świeci przy kliknięciu w oba z guzików, ale nic się nie dzieje- ani nie otwiera ani zamyka. Próbowałem go kodować, nic to nie dało. Udałem się do fachmana od kluczyków, też próbował kodować, ale również bez skutku. Powiedział mi tylko, że bateria jest ok i że pilot wysyła sygnał.

Manualnie z kluczyka oczywiście wszystko jest ok i otwierają się wszystkie drzwi.

Na moje oko problem tkwi w centralce. Nie uczestniczyłem we wspomnianej wymianie stacyjki i nie mam pojęcia, czy coś odkręcono, odpięto jakąś masę, czy coś innego. Nie grzebałem tam sam, gdyż słabo się czuję w kontakcie z elektroniką. Macie jakieś pomysły? A może jest ktoś z okolic Olsztyna, kto zechciałby mi pomóc w tej kwestii. Będę niezmiernie wdzięczny

Pozdrawiam

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 31-12-2017, 09:38   

Musisz wrócić do fachmanów i niech szukają. Jak sam dasz radę, to zajrzyj do stacyjki i sprawdź czy nie masz jakiś luźnych wtyczek. Razem z kostką stacyjki jest jakaś druga, mniejsza wtyczka, może to to. ( https://www.google.pl/img...iact=mrc&uact=8 ) Aby tam zajrzeć wystarczy odkręcić śruby od dolnej pokrywy kolumny ( jeżeli dobrze pamiętam są trzy ).

Sal 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport Kombi
Wysłany: 09-01-2018, 10:25   

Wymiana kostki to 10 min pracy, więc szybko można to sprawdzić :wink:

alex1944 
Nowy Forumowicz
alex1944

Wysłany: 21-01-2018, 22:25   

Zaglądałem pod pokrywę kolumny i nie widziałem tam żadnych luźnych wtyczek. Wspomniana przez kolegę wyżej jest elegancko wpięta i trzyma się jak należy.
Bezpiecznik również sprawdzałem.

Macie może jakieś inne pomysły?

willliam 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 Sedan 2010
Wysłany: 18-10-2019, 12:25   

Z dnia na dzień przestał mi działać pilot, bez zmian po wymianie baterii.

Co mogę na własną rękę mogę zrobić w tej sytuacji? Co się w ogóle mogło stać.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 18-10-2019, 15:35   

willliam napisał/a:
Co się w ogóle mogło stać.
Pewnie padła elektronika. Można spróbować naprawić, ale nie wróżę mu nawet po naprawie długiego zycia.

sum2001 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 2,0 135KM
Wysłany: 06-11-2019, 18:30   

witam
Miałem podobny przypadek auto paliło normalnie,ale centralny zamek padł.Wina to czujnik położenia kluczyka

alex1944 
Nowy Forumowicz
alex1944

Wysłany: 29-12-2019, 00:34   

sum2001 napisał/a:
witam
Miałem podobny przypadek auto paliło normalnie,ale centralny zamek padł.Wina to czujnik położenia kluczyka

Ja też rozwiązałem swój problem. Winny był czujnik przy stacyjce. Niestety nie pamiętam dokładnie który- pewnie właśnie ten co kolega wspomniał.

B0RYS 
Forumowicz

Auto: CS0 4G63
Wysłany: 09-06-2020, 07:22   

Mam podobny problem. Bateria wymieniona, ale kluczyk jakby stracił zasięg. W środku auta zamyka/otwiera, na zewnątrz jedynie gdy zbliżę go nad szybą do deski rozdzielczej.

Odpowiedz do tematu