|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tłumik środkowy i końcowy do Lancera 2.0 kombi |
Autor |
Wiadomość |
bobinho
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2019, 17:31 Tłumik środkowy i końcowy do Lancera 2.0 kombi
|
|
|
Musialem niedawno wymienić obydwa tlumiki w moim lancerze, niestety skusiłem sie na tłumiki firmy ferroz których jakość niestety jest beznadziejnie niska. Zastanawiam się nad wywaleniem ich i wstawieniem czegos innego. Czy macie namiary na coś sprawdzonego? |
|
|
|
 |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 18-11-2019, 15:13
|
|
|
Co konkretnie jest z nimi nie tak? Pytam bo jak patrzyłem po aukcjach to nie widziałem tłumików innej firmy, a mój jest cały zarudziały i obstawiam, że go po zimie diabli wezmą. Myślałem przy tym, żeby nowy pomalować przed montażem farbą do tłumików. |
_________________ Jest - Lancer VII Wagon 2006 2.0 135KM + LPi
Było - VW Golf 4 1.9 TDI 90KM @ 110KM
Było - Carisma II Avance 2002 1.9 DI-D HP 115KM |
|
|
|
 |
bobinho
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 kombi
|
Wysłany: 18-11-2019, 17:22
|
|
|
Tlumiki nie pasują do auta, wieszaki misiałem doginać samodzielnie wiele, wiele razy zanim zaczeło to mniej więcej zgrywać się z otworem w tylnim zderzaku. same rury rownież źle wykonane-nie siedza w tunelu tak jak powinny przez to potrafią na zakręcie uderzyć w stabilizator tylny.
Najgorsze jednak są gwizdy, rezonans metaliczny podczas przypieszania, wkurza to niesamowicie.
Dodatkowo jak tlumiki stygną to strzelaja jakby ktoś kluczem w nie stukał.
Generalnie żałuje ze nie próbowałem jakos oryginalu ratować, bo z nim oprocz tego ze puscil troche szef, to nie bylo żadnego problemu. |
|
|
|
 |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 18-11-2019, 22:14
|
|
|
Czyli znacznie gorzej jak myślałem. Może w takim razie trzeba będzie się jednak zainteresować czy to co mam na aucie da się jakoś zabezpieczyć czy coś.
EDIT: dla potomnych polecam pojechanie do zakładu zajmującego się układami wydechowymi i poproszenie o dobranie i pospawanie nowego wydechu. Sam dziś przerabiałem temat, za 550PLN mam wydech, który pasuje, nie tłucze się etc. |
_________________ Jest - Lancer VII Wagon 2006 2.0 135KM + LPi
Było - VW Golf 4 1.9 TDI 90KM @ 110KM
Było - Carisma II Avance 2002 1.9 DI-D HP 115KM |
|
|
|
 |
|
|