Pajero 3.0 V6 z OTO. Warto jechać ? |
Autor |
Wiadomość |
xblazej85x
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Astra. Chce Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2019, 22:09 Pajero 3.0 V6 z OTO. Warto jechać ?
|
|
|
Witam,
robię rozeznanie na rynku gdyż planuje sobie kupić Pajero w benzynie. Znalazłem takie dwa samochodziki:
link1
link 2
Jak myślicie, warto je w ogóle sprawdzać czy może lepiej zapłacić fachowcom za sprowadzenie z zagranicy ? Mam trochę daleko gdyż jestem z Kalisza.
Interesuje mnie benzyniak z dużym bagażnikiem, docelowo LPG, sporadycznie lekki teren w polach, wąwozach i lasach. No i musi być klima
Cena jaką mogę przeznaczyć to 20-24tys. zł. Dodam, że nie jestem jakimś super-znawcą mechaniki |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 10-11-2019, 11:34
|
|
|
xblazej85x, z tych dwóch bardziej czarny.
Srebrny jest wyjątkowo niestarannie przygotowany do sprzedaży... Jak widzę "konserwację" gdzie ktoś nawet nie odkręca koła zapasowego to już jest dramat...
Odcienie w kolorach można przemilczeć.
Czarny jest "lepszy", bo na pierwszy rzut oka nie dyskwalifikuje się na wejściu.
Tyle, że te Sporty z zewnątrz z reguły wyglądają ok - gorzej od spodu. |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 10-11-2019, 16:13
|
|
|
Jak widzę pośmaraną ramę czarnym czymś to od razu mnie odrzuca, usunięcie później tej ,,konserwacji,, to jest koszmar . Osobiście zawsze szukam bez konserwacji i może mieć rudy nalot albo i dziurę ale niech będzie nie upacykowana. A pomalowanie koła zapasowego to szczyt lenistwa i głupoty. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
xblazej85x
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-12-2019, 14:11
|
|
|
dzięki za odpowiedź.
planuje jechać oglądać to czarne. myślę, że pojadę końcówka grudnia albo styczeń 2020.
a co myślicie o tym autku ?
trochę sporo powymieniane i jakoś trudno mi uwierzyć w zapewnienia sprzedawcy:)
link do ogłoszenia
. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-12-2019, 02:45
|
|
|
xblazej85x, do czego Ci to auto potrzebne?
Bo to zupełnie inny samochód niż te co linkowałeś wcześniej.
Nie wiem czy mam się zachwycać snorkelem, ledami wkomponowanymi w tyle i bagażnikiem dachowym, czy zwracać uwagę na fatalny lakier, braki w plastikach itp... |
|
|
|
 |
xblazej85x
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-12-2019, 18:19
|
|
|
autem będę jeździł 80% szosa (do pracy) a 20% w bardzo lekkim terenie.
Nie szukam auta typu lift 4cale i koła 33 cale |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
|
|
|
 |
xblazej85x
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-12-2019, 21:03
|
|
|
jest fajny tyle, że ropniak. niestety ja nie uznaję ropniaków. trochę takie moje wypaczenie ale co zrobić mam jednego i szczerze powiem, że nigdy więcej.
[ Dodano: 09-12-2019, 20:43 ]
lipa,
przegapiłem bo czarny sprzedany ;/ |
|
|
|
 |
klapek
Forumowicz
Auto: V80 Alpine Edition
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2017 Posty: 150 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 10-12-2019, 09:28
|
|
|
Trochę śmieszy mnie ta dyskusja. Gwarantuję Wam, że dobry samochód w super stanie z przejrzystą historią, sprzedaje się 2-10 dni. Jak Ktoś pisze, że może po nowym roku pojedzie zobaczyć, a te auto nadal będzie dostępne, to lepiej niech w ogóle nie jedzie bo szkoda jego czasu i pieniędzy... |
|
|
|
 |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 25-12-2019, 22:24
|
|
|
klapek napisał/a: | Trochę śmieszy mnie ta dyskusja. Gwarantuję Wam, że dobry samochód w super stanie z przejrzystą historią, sprzedaje się 2-10 dni. Jak Ktoś pisze, że może po nowym roku pojedzie zobaczyć, a te auto nadal będzie dostępne, to lepiej niech w ogóle nie jedzie bo szkoda jego czasu i pieniędzy... |
Nie zgodzę się. Sprzedawałem swoje prywatne auto Skodę superb, kupioną w salonie PL, w moich rękach od 5 lat 93 tys km przebiegu, jedną z najwyższych wersji wyposażenia w najmocniejszym dieslu i w 100 % bezwypadkowa i sprzedawała się z 3 miesiące, a zadzwoniły może z 3 osoby w tym przyjechała jedna i kupiła.
Więc z tą sprzedażą jest naprawdę różnie. |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
Mroczy_dynks
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
|
Wysłany: 25-12-2019, 22:54
|
|
|
boczek140 napisał/a: | klapek napisał/a: | Trochę śmieszy mnie ta dyskusja. Gwarantuję Wam, że dobry samochód w super stanie z przejrzystą historią, sprzedaje się 2-10 dni. Jak Ktoś pisze, że może po nowym roku pojedzie zobaczyć, a te auto nadal będzie dostępne, to lepiej niech w ogóle nie jedzie bo szkoda jego czasu i pieniędzy... |
Nie zgodzę się. Sprzedawałem swoje prywatne auto Skodę superb, kupioną w salonie PL, w moich rękach od 5 lat 93 tys km przebiegu, jedną z najwyższych wersji wyposażenia w najmocniejszym dieslu i w 100 % bezwypadkowa i sprzedawała się z 3 miesiące, a zadzwoniły może z 3 osoby w tym przyjechała jedna i kupiła.
Więc z tą sprzedażą jest naprawdę różnie. |
Ja 6 miesiąc sprzedaje Ładę Nive odbudowaną od zera najpierw za 14 tyś dzwonił 1 chłop ale jakiś maniak opowiadacz
Jak wystawiłem za 12 przez miesiąc nie zadzwonił nikt.
Teraz Stoi za 10 i od 3 tygodni cisza |
|
|
|
 |
|