Panowie, proszę o pokazanie wad w tym Lancerku... |
Autor |
Wiadomość |
tepez
Nowy Forumowicz
Auto: sedan 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-01-2020, 12:22 Panowie, proszę o pokazanie wad w tym Lancerku...
|
|
|
bo mi się bardzo podoba i widzę same zalety;) a do tej pory nie miałem okazji użytkować tej marki.
https://www.otomoto.pl/of...-ID6CLCaj.html?
Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-01-2020, 15:38
|
|
|
To zobacz teraz ile taki samochód w podobnym roczniku i z podobnym przebiegiem kosztuje w Niemczech. Dodaj do tego zarobek handlarza, jego koszty i porównaj z ceną oferowanego samochodu. Wychodzi na to że jest to filantrop dokładający do sprzedaży. |
|
|
|
 |
tepez
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-01-2020, 16:26
|
|
|
Wiem, że to komis i z uczciwością będzie tu marnie.
Bardziej chodzi mi o to czy Wy patrząc na te fotki od razu widzicie, że coś jest przed-liftowe a powinno być po-liftowe. Czy czegoś czasem nie brakuje a powinno już być w tym roczniku. Dobrze by było gdyby ktoś napisał wprost - słuchaj podchodzisz do mitsu i od razu sprawdź to... bo to "kuleje" w tym modelu...takie właśnie smaczki.
Macie doświadczenie już z tą marką ja dopiero chcę zacząć
Dzięki za odp "sla" |
|
|
|
 |
5darek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 d-id 150kM
Pomógł: 17 razy Dołączył: 13 Kwi 2009 Posty: 185 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-01-2020, 16:31
|
|
|
Moze światło płata figle ale szczeliny miedzy slupkaki i drzwiami wyda j a się różne....
Wpisy w książce wg mnie dziwne.... pierwszy po 13kkm kolejne co 7kkm a ostatni to niby trojka przypomina siódemka. Liczba wpisów sugeruje ze 5x15kkm dawaloby 75kkm i wowczas ostatni wpis 70kkm bylky ok. Wątpię by auto w De przez 5 lat zrobiło 30kkm a Niemiec oddał za pół ceny. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 19-01-2020, 17:59
|
|
|
5darek napisał/a: | Moze światło płata figle ale szczeliny miedzy slupkaki i drzwiami wyda j a się różne.... |
Mi się wydaje, że między przednimi błotnikami, a maską i przednimi błotnikami, a drzwiami są również różne
Też na środku szczeliny między zderzakiem, a maską wygląda mi na jakąś dziwnie większa przerwę (akurat zdjęcie komory silnika nie obejmuje tego obszaru ). Ogólnie wydaje mi się, że niektóre zdjęcia są aż za mocno prześwietlone i na białym lakierze nic nie widać.
Co do silnika, to nie wiem - nie miałem takiego, ale obawiałbym się tego systemu start-stop, z drugiej strony, jeśli ktoś go ma, to jeździ głównie po mieście, więc raczej dużych przebiegów nie robi. Reszta to standard - sprawdzić hamulce, zawieszenie i szukać rdzy. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
tepez
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2020, 06:18
|
|
|
Temat sprowadzanych mitsu z DE zamknięty...tylko czas zmarnowałem
Ogarniam tylko z salonów polskich i poproszę Was o ocenę lancerka z fotek tego ogłoszenia
https://www.otomoto.pl/of...-ID6CQMj9.html?
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
|
|
|
 |
tepez
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2020, 07:31
|
|
|
mkm napisał/a: |
Jako ciekawostkę znalazłem drzwi z niego |
A widzisz! Powiedziano mi tylko o lakierowaniu tylnego prawego błotnika po obtarciu i zapewniano, że nic więcej robione nie było.
Dzięki wielkie "mkm" |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 04-02-2020, 09:26
|
|
|
tepez, I powiedziano prawdę, bo drzwi nie były robione, tylko wymienione
Ostatnio handlarze są bardzo "dosłowni". (Obstawiam, że handlarz/mechanik, bo po wpisaniu numeru tel w Google grafika wyskakuje sporo części do rożnych aut). |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
tepez
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2020, 17:42
|
|
|
Byłem, oglądałem i dwieście peelenów zmarnowałem.
już tego nie ma
Cytat: | I powiedziano prawdę, bo drzwi nie były robione, tylko wymienione | tak, tylko pomału jak na torturach trza było to wydusić
Pierwsza rejestracja luty 2016 to dokładnie cztery lata mijają jak ten lancer po drogach się porusza...
...gdyby każde auto ciągnęło za sobą swoje "drogowe przygody" ten miałby podpiętą sporej wielkości plandekę. Dzięki jeszcze raz za pomoc. Szukam dalej... |
|
|
|
 |
|