|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Montaż anteny GPS Stacja Multimedialna |
Autor |
Wiadomość |
skostrze
Mitsumaniak SLaw

Auto: Mitsubishi Lancer X Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2013, 00:45 Montaż anteny GPS Stacja Multimedialna
|
|
|
Witam, mam pytanie do tych którzy montowali stacje multimedialne w swoich autach. Gdzie (jak) umieściliście antenę GPS oraz zewnętrzny mikrofon? Może macie jakieś zdjęcia? Przymierzam się do instalacji stacji i tutaj mam największe obawy, a nie chciałbym rozbierać więcej auta niż trzeba |
_________________ Pozdrawiam
Sławek |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1929 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 22-08-2013, 07:23
|
|
|
Ja mam antenę na desce koło prawego słupka. |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 26-09-2013, 18:20 Re: Montaż anteny GPS Stacja Multimedialna
|
|
|
skostrze napisał/a: | Witam, mam pytanie do tych którzy montowali stacje multimedialne w swoich autach. Gdzie (jak) umieściliście antenę GPS oraz zewnętrzny mikrofon? Może macie jakieś zdjęcia? Przymierzam się do instalacji stacji i tutaj mam największe obawy, a nie chciałbym rozbierać więcej auta niż trzeba |
Ja mam antenę pod deska, przypięta dwoma trytkami do jakiegoś metalowego elementu (element jest pod anteną, nad nią tylko plastik deski). Zero problemów z "widzeniem" satelitów. Antena jest wsunięta dość głęboko, w stronę szyby. Montaż dość trudny, trytki zaciskane jedną ręką (lewą!)
A mikrofon w lampce pod sufitem, tam gdzie miejsce na fabryczny mikrofon, tak jak tutaj:
montaż w evo |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
mjelec
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 20-01-2020, 13:31
|
|
|
Cześć,
Zauważyłem, że w moim aftermarketowym radiu z Androidem nie mogę w ogóle złapać zasięgu GPS. Początkowo myślałem, że to kwestia braku anteny, ale chyba to jest to?
Antena
Pytanie - czy to dobre miejsce na montaż i sygnału nie ma z innych przyczyn czy należy dać antenę w inne miejsce? |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 20-01-2020, 13:37
|
|
|
mjelec napisał/a: | Cześć,
Zauważyłem, że w moim aftermarketowym radiu z Androidem nie mogę w ogóle złapać zasięgu GPS. Początkowo myślałem, że to kwestia braku anteny, ale chyba to jest to?
Antena
Pytanie - czy to dobre miejsce na montaż i sygnału nie ma z innych przyczyn czy należy dać antenę w inne miejsce? |
Ale nie łapie nigdy, czy czasem łapie sygnał? Jeśli całkiem, to upewnij się czy jest w ogóle wpięta w radio, bo może to jest przyczyną. Albo jest uszkodzona. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
mjelec
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 27-01-2020, 14:24
|
|
|
mazin, w punkt antena (nie wiadomo dlaczego) odpięta z tyłu radia... po wpięciu hula jak trzeba! |
|
|
|
 |
|
|