|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASO |
Autor |
Wiadomość |
jdunaj
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer1,8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2020, 09:43 ASO
|
|
|
Przed zakupem chcę sprawdzić samochód w ASO. Czy ma to sens? Czy zbędny wydatek? |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 29-01-2020, 22:47
|
|
|
Wszystko zależy od ASO, ja mam złe doświadczenia z aso Mitsubishi w swoim regionie. Koszt weryfikacji auta w ASO to 500 zł. Ja wolę rozwiązanie:
- miernik lakieru 200-250 zł (inwestycja na przyszłość),
- stacja diagnostyczna od 20 do 30 zł (weryfikacja zawieszenia i spodu auta + opinia diagnosty),
- zaufany warsztat samochodowy od 100 do 200 zł (mechanika, diagnostyka komputerowa). |
|
|
|
 |
joseba
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 '14
|
Wysłany: 30-01-2020, 16:07
|
|
|
w listopadzie kupując Lancera, sprawdziłem go w ASO, gdzie samochód został kupiony, a później co roku serwisowany
faktycznie, za taką przyjemność liczą sobie 5 stówek...
swój miernik miałem i tak, w ASO przelecieli również, u nich wskazania mniejsze niż na moim (70-80 um kontra 40-50 m)
zaglądnąłem pod samochód dopiero, gdy sam się o to upomniałem, przeprowadziłem też krótką rozmowę z mechanikiem
usunęli jeden błąd związany z ciśnieniem opon, zalecili wyminę przednich klocków w tym roku, coś tam do ogumienia mieli uwagi
czy było warto? głównie zależało mi na wyciągnięciu historii serwisowej, a ponadto przyjrzeć się stanowi podwozia
samochód ma posłużyć 5-6 lat w moich rękach, więc taki wydatek jeszcze przyjąłem za akceptowalny |
|
|
|
 |
|
|