Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamera - rejestrator jazdy
Autor Wiadomość
acent 
Forumowicz

Auto: O3 lpg
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-01-2020, 07:56   Kamera - rejestrator jazdy

Witam
Czy ktoś używa takiego typ kamery i jak się sprawdza. Chodzi o taki typ mocowania. Przykładowa kamera o ciekawych parametrach. https://www.aliexpress.co....645b2e0eABf2r5

dannyboy 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander III
Wysłany: 27-01-2020, 10:22   

Czy to jest jakośzintegrowane z systemem multimedialnym? Taki efekt chcesz osiągnąć? (żeby puszczać bezpośrednio na wyświetlaczu w samochodzie?)

Szukam czegoś podobnego.

acent 
Forumowicz

Wysłany: 27-01-2020, 18:16   

To ma być klasyczna kamera - nagrywać.

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 28-01-2020, 10:23   

Ja nie ufam takiemu rozwiązaniu, bo nie masz regulacji kąta widzenia kamery (góra/dół). Poza tym, takie rozwiązanie jest dedykowane pod konkretny model (lusterka) i raczej tej kamery do innego pojazdu nie weźmiesz.
Ja używam VIOFO - przyklejone do szyby za lusterkiem, tak że jej praktycznie nie widać. Z zewnątrz też nie szpeci - polecam.

acent 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 15:30   

VIOFO jest dobre, tylko nowe wersje są trochę zbyt drogie. Z nowymi modelami zaczęli się cenić. Nie zabieram dodatkowych akcesoriów, które zamontowałem lub extra zakupiłem.

dannyboy 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 16:39   

Czy to jest jakiś zintegrowane (lub można zintegrować) z systemem multimedialnym samochodu? Ktoś z tu obecnych to sprawdzał?

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 20:28   

dannyboy napisał/a:
Czy to jest jakiś zintegrowane (lub można zintegrować) z systemem multimedialnym samochodu? Ktoś z tu obecnych to sprawdzał?

Nic nie zintegrujesz... Zresztą po co?

dannyboy 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 20:31   

Po to żeby nie trzeba było się przerzucać między urządzeniami i od razu móc wyświetlić nagranie w razie kolizji

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 20:38   

dannyboy napisał/a:
Po to żeby nie trzeba było się przerzucać między urządzeniami i od razu móc wyświetlić nagranie w razie kolizji

W jakim sensie przerzucać? Jak masz ochotę wyświetlić na ekranie to też chyba wystarczy wyjąć kartę i włożyć do radia (przejściówkę na SD trzeba wozić w schowku) - ale osobiście nie próbowałem.

dannyboy 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 20:52   

Logujesz się do telefonu palcem lub twarzą?

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 22:01   

dannyboy napisał/a:
Logujesz się do telefonu palcem lub twarzą?

Nie...

dannyboy 
Forumowicz

Wysłany: 01-02-2020, 22:29   

Gdybys używał to byś wiedział czemu pytam. Chodzi o wygodę i minimalizowanie czynności. Podobnie jak z bezkluczykowy uruchamianiem samochodu.

acent 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2020, 11:06   

Większość kamer ma na pokładzie wifi, to działa całkiem sensownie. możesz w miarę szybko zrzucić nagranie. Mnie bardziej chodziło o integracje "wizerunkową", szczególnie godne polecenia w krajach takich jak Austria i Niemcy.

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2020, 12:06   

dannyboy napisał/a:
Gdybys używał to byś wiedział czemu pytam. Chodzi o wygodę i minimalizowanie czynności. Podobnie jak z bezkluczykowy uruchamianiem samochodu.

Co ma piernik... a zresztą... Chcesz coś sobie zminimalizować, to zaopatrz się w moduł, który Ci zastąpi kluczyk i będziesz obsługiwać "bezkluczykowy" dostęp bez kluczyka w kieszeni tylko telefonem.

acent napisał/a:
Mnie bardziej chodziło o integracje "wizerunkową", szczególnie godne polecenia w krajach takich jak Austria i Niemcy.

I tak bałbym się używać, szczególnie w Austrii. A skoro jest zakaz, to po co Ci ona - i tak użytku z niej nie zrobisz.

dannyboy 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2020, 12:45   

Nie jestem pewien czy w w Instyle 2019 jest Wifi.

[ Dodano: 02-02-2020, 17:12 ]
rajan napisał/a:
dannyboy napisał/a:

Co ma piernik... a zresztą... Chcesz coś sobie zminimalizować, to zaopatrz się w moduł, który Ci zastąpi kluczyk i będziesz obsługiwać "bezkluczykowy" dostęp bez kluczyka w kieszeni tylko telefonem.

Już wyjaśniam co ma piernik do wiatraka. Otóż chciałbym NIE MUSIEĆ wyjmować karty z kamerki żeby odtwarzać filmik na innym urządzeniu, podobnie jak nie chcę wracać do wpisywania PINu bo dużo wygodniejsze i szybszy jest odcisk palca lub twarz. Chodzi o wygodę i szybkość. System bezkluczykowy podałem jako przykład i nie chodzi mi o animację a przycisk START STOP.

Dlatego zapytałem czy obecne kamerki na rynku da siępołączyćz systemem multimedialnym samochodu tak żeby filmiki z kamerki zapisywały się bezpośrednio na karcie, którą można (bez konieczności wyjmowania itd.) odtworzyćna urządzeniu multimedialnym samochodu :)

Odpowiedz do tematu