|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opony zimowe |
Autor |
Wiadomość |
i_g_o_r
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-03-2020, 22:28
|
|
|
Robert S napisał/a: |
Bardzo dziękuję
Rozumiem że wszystko będzie pasować i bzdury jakieś mi opowiadali o tym nietypowym ET
A czy koledzy znają jakiś sprzedawców kompletów tzn felga , opona i czujnik . Myślę o " Oponeo" . Chciałbym za jednym zamachem kupić całość zmontowaną i wyważoną , tylko do zaprogramowania czujniki |
Te oferty otrzymałem od konsultanta z oponeo, dzwoń do nich, możesz śmiało popytać o wszelkie szczegóły. |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
|
Wysłany: 19-03-2020, 19:13
|
|
|
mkm napisał/a: | Robert S, prawda, ale tylko w sytuacjach, gdy zawini felga (koło), a takich jest bardzo mało.
To się wyciąga dopiero w sądzie np. gdy rozleci Ci się felga i wbijesz się w korek lub trafisz na kolumnę rządową.
Bardziej prozaiczne są te "częste".
Przykładowo - jak założysz koła z małym ET na szerokiej oponie (wystające za obrys auta) i zbijesz mi szybę to ubezpieczyciel może (ale nie musi) zrobić Ci problem.
Druga kwestia - gwarancja. Jeżeli założysz sporo odbiegające parametry koła i np. rozleci Ci się łożysko - też będą problemy. Jak pojedziesz, że masz bok jakby Ci ktoś z wiatrówki ostrzelał - też będzie kłopot. |
W wymienionych przypadkach to oczywista sprawa . Myślałem o kołach trzymających wszystkie parametry producenta . Czyli żadnych udziwnień i koła firmowe . Wtedy kłopotów nie będzie . To samo dotyczy opon , nie każdy wie jak ważny jest współczynnik prędkości i dla bezpieczeństwa jak i dla ewentualnych roszczeń z ubezpieczenia |
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 20-03-2020, 20:50
|
|
|
Marcino napisał/a: | ubezpieczyciel moze sie przywalic ze taka opona nie była homologowana dla danego modelu... choć nie wiem czy to prawda. |
U nas nie, ale np. w Reichu tak... |
|
|
|
 |
|
|