Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Zakup Outlandera
Autor Wiadomość
ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2020, 18:32   

Mazin89 napisał/a:
Nie mam zamiaru. Z resztą Ty nie przekazałeś żadnej sensownej informacji w tamtym poście i o to chodziło. Czepiasz się, a Twój post był o niczym. No może poza tym, że podbudowałeś swoje ego.

Jak to o niczym? Napisałem że dołączona regułka nie jest oznaką iż sprzedający jest oszustem.

A potem dodałem następną informację że ilość nalepek o niczym nie świadczy.

Chyba prosto i logicznie.

Mazin89 napisał/a:

Co do tonu Twoich wypowiedzi. Generalnie czytałem wiele tematów w których się wypowiadasz i często masz taki styl wypowiedzi, z resztą tościk ładnie go podsumował. No ale cóż... gdzieś trzeba się dowartościować

Hmm ton Ci nie odpowiada moich wypowiedzi ale to że inni wprowadzają patologię zakupową taką samą jak cofanie liczników to Ci odpowiada?

Temat dla mnie jest prosty gonimy oszustów sprzedających i trzeba gonić tak samo rodzimych znaffcuf kupujących a może dożyjemy czasów że będę mógł kupić auto w PL bez specjalnych przygotowań i groźby zrobienia 1000km na próżno.

m_przemek 
Forumowicz

Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
Wysłany: 27-04-2020, 19:11   

Celem podsumowania całej tej wybuchowej dyskusji, aby uniknąć wszelkich nieporozumień polecam udać się do salonu po NOWY model bez nalepek, bez właścicieli z xenonami lub bez. Pozdrawiam :wink:

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 27-04-2020, 22:30   

ledziu napisał/a:

A potem dodałem następną informację że ilość nalepek o niczym nie świadczy.

ledziu napisał/a:

Jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to po co piszesz? Naklejki Ci się pokrywają :badgrin:
Wklej linka z propozycją auta i tyle. Nie ośmieszaj forum bo potem ktoś to czyta

nie podajesz informacji tylko sam ośmieszasz forum, odnosząc się do człowieka arogancko bo napisał własne (niekoniecznie słuszne) przemyślenia. Ale tak jak pisałem - wiem, że niektórzy muszą się w internecie i na forach dowartościować, anonimowo jadąc po innych.

ledziu napisał/a:
Hmm ton Ci nie odpowiada moich wypowiedzi ale to że inni wprowadzają patologię zakupową taką samą jak cofanie liczników to Ci odpowiada?

Nigdy nie udzielałem się w Twoich tematach Mirki vs Janusze. Także wyobraźnia Cie mocno ponosi.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 27-04-2020, 22:51   

Coś jeszcze ciekawego do dodania czy kończymy? Poza tym posiadanie 2 nalepek jest nielegalne.

Podpowiem że dobrze działa ekstrakcyjna lepiej aceton a na końcu opalarka lub jeżeli jest ciasno pod szybą i boimy sie o plastiki, resztki folii usuniemy żyletką do połowy oklejoną izolacją. Dobrze też zrywają skalpele z Juli. :wink:
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Wysłany: 28-04-2020, 21:51   

Mazin89 napisał/a:
Nigdy nie udzielałem się w Twoich tematach Mirki vs Janusze. Także wyobraźnia Cie mocno ponosi.

Życzę Ci spokoju jak pojedziesz w Polskę kupić auto od handlarz który stworzył ofertę czytając radosną twórczość "znających się na temacie" :D
Bzyk_R1 napisał/a:
Coś jeszcze ciekawego do dodania czy kończymy?

Tak właściwie nie ma co gadać :D ale tak sobie myślę o Twoim filmiku ze srebrnym ot1 z ogłoszeń (tym zardzewiałym) i powinien być taki temat ogólny pt. "jak kupować auto" i można by na stałe umieścić takie abc-adło żeby nowa osoba, pytająca się o konkretną ofertę mogła mieć pogląd na co realnie zwracać uwagę bo tak wychodzą dziwne sytuacje które niestety ale są powielane w realu.

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 29-04-2020, 19:36   

ledziu napisał/a:
Życzę Ci spokoju jak pojedziesz w Polskę kupić auto od handlarz który stworzył ofertę czytając radosną twórczość "znających się na temacie" :D

Ja raczej unikam handlarzy, a na pewno dużych komisów. I nawet nie chodzi tu o uczciwość bo prywatni sprzedawcy też potrafią być nieuczciwi, tylko o ceny. Handlarz nie filantrop i musi zarobić. Auto w podobnym stanie, z takiego samego rocznika i z podobnym wyposażeniem można kupić taniej u osoby prywatnej. Oczywiście na aukcjach komisu najczęściej znajdziemy hasła o gwarancjach, możliwościach okazyjnego wykupienia ubezpieczenia, dodatkowej gwarancji i darmowym kole zapasowym od Stara, żeby potencjalnemu klientowi zasugerować, że płaci więcej za pewność i wyższą jakość.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187

pavvcio81 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 3.0
Wysłany: 29-04-2020, 20:50   

Mój mechanik kupił tak auto z ubezpieczeniem po tygodniu siadła skrzynia i zgłosił to do ubezpieczyciela to ubezpieczyciel stwierdził to było normalne zużycie . I musiał kupić skrzynie za 2500 tys. Tyle w tenacie

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 29-04-2020, 21:04   

Taaa ja już widziałem ubezpieczenie do outlandera turbo obejmujące wszystkie podzespoły i układy między innymi:
-automatyczną skrzynię biegów
-esp, asr, ebd, tlc
-zmienne fazy rozrządu
-uklad oczyszczania spalin dpf
-asystentów kierowcy
-uklad dołączania napędu...

Ogólnie kopiuj wklej, z czapy bez żadnego pokrycia.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Odpowiedz do tematu