|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 1,8 Białystok |
Autor |
Wiadomość |
xx.lechu.xx
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-05-2020, 12:57 Lancer 1,8 Białystok
|
|
|
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Jeśli mógłbym, to prosiłbym Was o ocenę tego samochodu. Czy dostrzegacie jakieś podejrzenia lub wady, a może ktoś kojarzy ten samochód.
Numer rejestracyjny DZL VF37, wiec auto dotarło na drugi koniec Polski.
https://www.otomoto.pl/of...6CKO4L.html#map
Marka pojazduMitsubishi
Model pojazduLancer
GeneracjaVIII (2007-)
Rok produkcji2012
Przebieg198 589 km
Pojemność skokowa1 800 cm3
Rodzaj paliwaDiesel
Moc150 KM
Skrzynia biegówManualna
NapędNa przednie koła
TypSedan
Liczba drzwi4
Liczba miejsc5
KolorCzarny
PerłowyTak
VAT marżaTak
Zarejestrowany w PolsceTak
Serwisowany w ASOTak
StanUżywane
VIN JMBSJCY9ABU000896
Nie potrafię wrzucić zdjecia, za co przepraszam.
Pozdrawiam
Edit.
Kupiłem raport i wykazał:
2016
SIERPIEŃ
Incydent
Miejsce zgłoszenia:
NiemcyNiemcy
Incydent:
od 7500 do 10000 EUR
Odczyt licznika
Przebieg pojazdu: 139976 km
Czy ktoś ma odniesienie co do wysokości takich wycen w stosunku do szkody ?
Ponadto spojrzałem, że między 04.10.2019 a 03.01.2020 samochód nie mial przeglądu. A w międzyczasie zmienił właściciela 19.11.2019. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 05-05-2020, 18:59
|
|
|
Na filmiku widać, że tam z tyłu chyba będą też tarcze do wymiany, na zdjęciach (które są strasznie małe...) widać, że zderzak trochę "wisi", ramka chromowana była wymieniana, jeden plastik wewnątrz przy drzwiach kierowcy jest źle założony i tył trochę nisko siedzi. Co do silnika, to nie wiem, bo nie mam takiego.
Gość na filmiku chyba mówi, że na wszystko są faktury, więc pytaj o tę szkodę właściciela.
xx.lechu.xx napisał/a: | Ponadto spojrzałem, że między 04.10.2019 a 03.01.2020 samochód nie mial przeglądu. A w międzyczasie zmienił właściciela 19.11.2019. |
Może wtedy przyjechał do kraju i był naprawiany. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
xx.lechu.xx
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-05-2020, 22:43
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
Przeglądu nie było po kupnie przez obecnego właściciela od tego z dolnego śląska. Myślę że to może być ten czas który stał w komisie.
Tarcze to nie problem, bo nie jest do duży koszt. Liczę się z tym że 1000zl włożę po kupieniu.
Który plastik jest źle założony ?
Oraz jeśli mógłbyś wskazać ewentualne przyczyny niższego zawieszenia z tyłu. Chciałbym jutro podjechać i go zobaczyć, a przy okazji wiedział bym o co dopytać podczas wizyty na stacji diagnostycznej. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 05-05-2020, 23:01
|
|
|
xx.lechu.xx napisał/a: | Tarcze to nie problem, bo nie jest do duży koszt. Liczę się z tym że 1000zl włożę po kupieniu.
|
Jak są "zniszczone" tarcze z tyłu w lancerze, to czasami może to być spowodowane tym, że mało kto odkręca zacisk z tyłu. Górna prowadnica trzymająca go do jarzma jest blokowana przez przewód od płynu i ktoś robiąc na szybko mógł tylko odchylać na tej prowadnicy zacisk. Wtedy może się okazać, że ta górna prowadnica jest cała zapieczona i robią się większe koszty. Ale to łatwo zobaczysz, bo w takim przypadku klocek będzie nierówno zużyty.
Heh może źle założony, to przesadziłem, ale ten powinien być pod uszczelką drzwi (po stronie pasażera jest ok):
Dodatkowo ta część plastiku powinna być "nad" wewnętrznym rantem nadkola:
xx.lechu.xx napisał/a: | Oraz jeśli mógłbyś wskazać ewentualne przyczyny niższego zawieszenia z tyłu. |
Możliwe, że hak. Brakuje zdjęć jak wygląda bagażnik, może często jeździł cały załadowany. Na filmiku zawieszenie jest brudne, więc nie widać żadnego loga sportowych(obniżonych) sprężyn.
Pytanie, czy te zdjęcia są aktualne, bo otoczenia sprawia wrażenie, że są bardziej z jesieni, niż wiosny. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
xx.lechu.xx
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-05-2020, 23:39
|
|
|
Myślę że zdjęcia mogą być nie aktualne. W filmie też gość wspomina że cały czas ktoś nim jeździ.
Co do tylnego zawieszenia będę musiał zwrócić szczególną uwagę na stacji.
Wskazane uwagi będą przydatne przy ewentualnej negocjacji ceny.
Jeśli ktoś by chciał coś jeszcze dodać to bardzo chętnie przeczytam jeszcze jutro do południa przed oględzinami.
Relacje oraz to co uda mi się ustalić napisze jutro. Może komuś się przyda jeśli ja się nie zdecyduję.
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Roguuu95
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Maj 2019 Posty: 44 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-05-2020, 00:16
|
|
|
Od siebie mogę dodać że widziałem to ogłoszenie już z pół roku temu, a cena nie jakaś wielka więc przyjrzałbym mu się dokładnie |
|
|
|
 |
|
|