|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer 2011 2.0 DID Intense Chodzież |
Autor |
Wiadomość |
KREmiK
Nowy Forumowicz
Auto: Ford Focus MK2 1.8 TDCI 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-05-2020, 21:21 Lancer 2011 2.0 DID Intense Chodzież
|
|
|
Witam szanownych!
Zwracam się z ponowną prośbą o ocenkę Lancera, nad którego kupnem się zastanawiam.
Moje wątpliwości budzi faktyczny wiek tego samochodu. Nie wiem ile warte są te wszystkie vindecodery, natomiast niektóre z nich (vindecoderz.com) wskazują mi rocznik 2008, gdzie w ogłoszeniu jest podane 2011. Wydaje mi się też, że jak na tak młode autko, pod maską znajduje się dość dużo rdzy na śrubkach, opaskach i innych metalowych elementach. Podobnie zaśniedziały alternator.
Podobnie moje wątpliwości wzbudzają przeróbki, typu podwójny wydech, światła ksenony i dokładki w stylu EVO.
Proszę znawców o opinię czy w ogóle warto dzwonić .
Link: https://www.otomoto.pl/of...n-ID6D7mpv.html
VIN: JMBSJCY8A8U501843 |
|
|
|
 |
Roguuu95
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Maj 2019 Posty: 44 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26-05-2020, 22:38
|
|
|
Wizualnie fajny, sam mam podobnie zrobionego. Rdza na śrubach itd pod maską to chyba nic spektakularnego. Ja takiego kupiłem i sam powymieniałem, a poza tym nie było na nim rdzy, a pod autem też był w dobrym stanie, więc trzeba zobaczyć czy tutaj też tak to wygląda od dołu. Jestem ciekaw tego wydechu, jak był robiony. W opisie brak informacji nt. dpf czy katalizatora, czy chip tuning był robiony przed wydechem czy po, bo jeśli przed to istnieje opcja że został zmapowany pod stary wydech, a nowy mimo że daje pewnie fajny dźwięk to szkodzi silnikowi. Wiele się musisz dopytać. Zwróciłbym jeszcze uwagę na te lampy bo tak trochę błękitem podjeżdża, a jak wiadomo kolorowe lampy "zakazane". Jak byś jechał obejrzeć to zwróć uwagę pod maską na miejsce gdzie masa jest odprowadzana bo często tam jest rdza, ja u siebie tak miałem i musiałem się męczyć troszku by to zrobić żeby wyglądało i działało prawidłowo. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 27-05-2020, 08:01
|
|
|
KREmiK napisał/a: |
Podobnie moje wątpliwości wzbudzają przeróbki, typu podwójny wydech, światła ksenony i dokładki w stylu EVO. |
jesli chodzi o stylistyke, to wszystko std w intense oprócz tego spoilera na klapie i podwójnego wydechu, w 2011r. juz chyba nie było 2.0 did, stąd masz dobre obawy, jak masz vin od auta to podaj sprawdzimy, który to rok |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-05-2020, 09:34
|
|
|
Matejko, vin masz w pierwszym poście .
Wg. vinu produkcja to końcówka 2007r .
Silnik: 1.968 mL DOHC (BWC) Direct Injection-Diesel engine
Lampy powinny być teoretycznie halogenowe. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|