Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o ocenę Lancer 1.8 Sportback 143km Warszawa
Autor Wiadomość
zbigniewsadysta 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Astra Classic F
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 24-06-2020, 19:42   Prośba o ocenę Lancer 1.8 Sportback 143km Warszawa

Cześć wszystkim!
Znalazłem takie o to autko:

Mitsubishi Lancer

Proszę zawodowców za jakich Was uważam o ocenę samochodu ;)
Ja jestem trochę zielony jeżeli chodzi o samochody, ale z tego co zdążyłem zauważyć to ma "rozlany" wyświetlacz za kierownicą - orientujecie się ile może wynosić naprawa takiej nazwijmy to usterki?
O co powinienem pytać sprzedawcę?

Kwestia w sumie najważniejsza, pytanie kieruję do ojców i matek, czy Lancer Sportback będzie wygodnym autem dla rodziców i nowonarodzonego maluszka?:)
Bryła auta bardzo mi się podoba, ale ważne jest też, żeby wszystkie niezbędne akcesoria typu wózek również się zmieściły w tym aucie.

Pozdrawiam i liczę na odzew z Waszej strony!

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 25-06-2020, 23:34   

Coś tam z tyłu mogło być rozbierane, bo łączenia obicia z plastikami przy uszczelce klapy są poodginane.

Ekran - chyba trzeba wymienić cały licznik, bo nigdy nie spotkałem się z ofertą sprzedaży samego wyświetlacza.

Co do pytań, to to samo, co w przypadku innych aut - kiedy były naprawy/serwisy, jakie, dlaczego itp.

O ostatniej kwestii się nie wypowiem, bo nie wiem :/.

zbigniewsadysta 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Astra Classic F
Wysłany: 26-06-2020, 14:40   

Rzeczywiście było tam coś robione, HUGIO jak zwykle sokole oko;)

Orientujesz się może jaki to jest koszt zakupu oraz ile powinna wynosić (średnio) robocizna za taka usterkę?

Dowiedziałem się też, że tłumik zaczyna podrdzewiać, jak wygląda sprawa z takimi autami, warto w to iść? Czy dopiero zaczną się "jaja"?

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 26-06-2020, 16:10   

zbigniewsadysta,

Ceny samych zegarów są różne(widziałem od 50 do 180zł), zależy czy Anglik, jaki przebieg(przebieg Lancerów zapisuje się w zegarach właśnie) itp. Najlepiej popytaj w tym temacie: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=67740 bo kilka osób tam wymieniało nawet na kolorowe i lepiej podpowiedzą (ja się tym tematem zbytnio nie interesowałem). Co do robocizny, to nie ma z tym wiele roboty i na spokojnie mógłbyś to sam zrobić bez żadnej wiedzy, ale teraz nie wiem też jak to wygląda pod względem prawnym jeśli chodzi o przebieg. Czy musisz w ASO robić i wtedy może zrobią Ci jakąś legalną "korektę" do właściwego stanu przebiegu, czy musisz mieć papier z jakiejkolwiek firmy z samego montażu bez korekty i potem pokazać to diagnoście - ja nie wiem, musiałbyś popytać (może tutaj na forum ktoś miał z tym ostatnio styczność, a jak nie, to serwisy/ASO/stacje diagnostyczne). Osobiście bym raczej olał sprawę, bo nic istotnego chyba nie zasłania ta "plama" pytanie tylko, czy nie rozlewa się bardziej(na większym obszarze), gdy zrobi się zimniej.

Jeśli rdza jest jeszcze do opanowania, to moim zdaniem warto zabezpieczyć wydech, bo nowe są drogie, chyba że chcesz założyć coś nieseryjnego (np. Ulter). Zawsze zostają też używki, ale jak się ich nie zabezpieczy, to prędzej, czy później też przerdzewieją. W firmach zajmujących się konserwacją samo wypiaskowanie i pomalowanie tłumika nie powinno być kosztowne, albo najtaniej samemu druciakiem, antyrdza, podkład i farba (pół dnia roboty maksymalnie).

Co do pojemności bagażnika, to możesz też zapytać w jakimś temacie z tym związanym jeśli chodzi o "dział" Lancera - https://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=48, w ten odnośnie kupna chyba mało osób zagląda.

PS To auto jest z Polskiego salonu?

PSS. JMBLNCX3AAU004921

Dawid1111 
Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 29-06-2020, 15:16   

drogie te lancery, aż mam ochotę mojego wystawić w takiej cenie:)

Odpowiedz do tematu