NOWY LANCER JUZ DOSTEPNY W USA |
PODOBA CI SIE? |
1. TAK |
|
81% |
[ 47 ] |
2. NIE |
|
12% |
[ 7 ] |
3. WISI MI TO |
|
6% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 58 |
Wszystkich Głosów: 58 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2007, 23:31
|
|
|
W Rosji nowy Lancer jest już w sprzedaży, ceny zaczynają się od 17900 $ za 1.5 benzynę.
A wracając do wersji kombi to jej nie będzie, będzie natomiast wersja Sportback - połączenie hatchbacka i kombi (ale bardziej będzie podobna do hatchbacka niż kombi).
Tyle w temacie |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-04-2007, 01:07
|
|
|
Colto napisał/a: | A wracając do wersji kombi to jej nie będzie | Nie bylbym tego taki pewny. Ale czas pokaze. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24334 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-04-2007, 09:47
|
|
|
Bastek napisał/a: | U nas za 50 tys można będzie kupić co najwyżej nowego Fiata Bravo, moim zdaniem bardzo ładne auto i podobno bardzo wysokiej jakości! |
slysze to od dobrych paru lat - co kolejny fiat wychodzi, to zostaje autem roku i "PODOBNO" jest wysokiej jakosci (i nie ma nic wspolnego ze starymi fiatami)... - tak bylo z Brava, pozniej Stilo, Punto (to najnowsze) itd.
a rozczarowanie przychodzi szybko - jakosc pozostaje ta sama (nowa Panda to wrecz straszna tandeta - przynajmniej w srodku) a ta niby niska cena (juz od np. 32 000 zl) dotyczy najslabszych silnikow i zerowego wyposazenia (mowie teraz o zachwycie Stilo, ktore w miare dobrze wyposazone z mocnym silnikiem kosztowalo prawie 60 000 zl - a za ta kwoste mozna bylo miec auto wyzszej klasy z lepszym silnikiem i wyposazeniem...)
przestalem juz wierzyc w te rewelacje - szczegolnie w odniesieniu do fiata, ktorego produkcja to glownie tanie i male autka dla mas o nieprzewidywalnej awaryjnosci (mam znajomych prowadzacych ASO Fiat) - jedne sa super inne sypia sie co chwile |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 21-04-2007, 19:20
|
|
|
U mnie siena 1.6 z 98 kupiona w salonie byla tylko raz na początku na wymianie cewki zaplonowej - po tym zabiegu (nie mieli do sieny - wsadzili od marea) nie bylo problemow - ale samochod ma pelno wad - hamulce beznadziejne trzymanie sie drogi - jak hamulce. Tylko akumulator - 9 rok i nadal przy -20 odpala.
Fiaty są nieprzewidywalne. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 09:53
|
|
|
Wiem coś o tym w rodzinie była Marea Weekend 1.6, auto z salonu, sypało się na potęgę wszystko, zawieszenie i silnik na gwarancji był 3 razy robiony, wymienili głowice itd, tragedia.
Jednak znajomy ma Punto 2 z 2000r. i śmiga jak talala, tylko eksploatacja
Podobno te dobre Fiaty pochodzą tylko z Włoch? |
|
|
|
 |
Koton
Forumowicz
Auto: Bez auta. Kiedys 92` CA5A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 356 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-04-2007, 16:26
|
|
|
Nowy Mitsubishi Lancer wg. mnie jest rewelacyjny po 1000 kroć.
Piękny z wyglądu. Zwarty, sportowo wyglądający. Nawet w podstawowej wersji bez spojlerówi innych dodatków wygląda świetnie. Nie ma w nim nic z rozgotowanej kluchy.
Silnik: wreszcie ma sensowne parametry. Dużo KM (152) i dużo Nm(196). 8.6 sek zajmuje sprint do setki. Baaaardzo przyzwoicie.
A najlepsze co może się trafić to wersja GTS Opróćz spojlerów są MEGA wielkie tarcze hamulcowe od outlandera. Jak to musi hamować !!!
Dzieli płyte podłogową z outlanderem. Czy to znaczy że będzie bardziej komfortowy?
No i jeszcze te okrągłe zegary
Zapowiada się rewelacyjnie.
Tak zrobi konkurencji |
|
|
|
 |
pa_pi
Mitsumaniak Piotrek

Auto: Galant 2.0 16 V + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 123 Skąd: Olkusz / Krzywopłoty
|
Wysłany: 29-05-2007, 08:25
|
|
|
Super już się zastanawiam jak w rozsądnych pieniążkach ściągnąć takiego ze stanów, a może ktoś wie kiedy europejska premiera ? |
_________________ Piotrek
Dzięki Ci ... za to forum ...
Ursus - dziękuję
Mój Galant!
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-05-2007, 11:36
|
|
|
Podobno we wrześniu. Też czekam ,najbardziej na ceny 2,0. |
|
|
|
 |
Seventy7 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2007, 20:50
|
|
|
Też mam potwierdzenie od kolegi dealera z Gorzowa, że pierwsze samochody powinny się pojawić w salonach około września '07. O wyposarzeniu, cenach itp. jeszcze nic nie wiadomo. Jak tylko coś będę wiedział to podzielę się wiedzą na łamach...
Póki co polecam polatać po Amerykańskiej prezentacji - ślinka cieknie http://www.lancerproject.com/lancer/ |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 07:26
|
|
|
Już chyba raz o to pytałem, ale ponawiam pytanie, bo do roku 2008 coraz bliżej - czy ktoś coś wie, czy będzie dostępna wersja kombi? Szukałem ale nic na ten temat nie znalazłem. Ewentualnie z jakim poślizgiem czasowym względem sedana o ile w ogóle? |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-05-2007, 08:53
|
|
|
Gdzieś czytałem, że wersja kombi może pozostać w starej budzie , mam nadzieję, że tak się nie stanie. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|