otwieranie bagaznika od wewnatrz PAJERO III 5D |
Autor |
Wiadomość |
kutyb
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-07-2020, 11:21 otwieranie bagaznika od wewnatrz PAJERO III 5D
|
|
|
Witajcie,
Po zrobieniu zabudowy do spania w moim pajero zapragnąłem móc otworzyć klapę bagażnika od wewnątrz. Zastanawia mnie czy ktoś już ten temat przerabiał. Przez wyszukiwarkę nic konkretnego nie znalazłem. |
|
|
|
 |
Quel
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero long 3.2 did
|
Wysłany: 11-07-2020, 16:48
|
|
|
Podeślij fotki zabudowę bo też planuje coś takiego zrobić. Niestety odpadają w tym twoje pytanie nie umiem ci pomóc |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 12-07-2020, 18:17
|
|
|
kutyb napisał/a: | Witajcie,
Po zrobieniu zabudowy do spania w moim pajero zapragnąłem móc otworzyć klapę bagażnika od wewnątrz. Zastanawia mnie czy ktoś już ten temat przerabiał. Przez wyszukiwarkę nic konkretnego nie znalazłem. |
Oryginalny mechanizm otwierania zamka korzysta z pośrednictwa dźwigni obrotowej zamocowanej na krótkim wałku wewnątrz drzwi. Na ten wałek dostaw drugą dźwignię i połącz ją z prętem ø ca. 1 mm wyprowadzonym do wnęki pod klapką wlewu płynu spryskiwacza. Pręt zakończ oczkiem-kółkiem wygodnym dla palca.
W konstrukcji i poszyciu tylnej klapy nie trzeba dokonywać nieodwracalnych przeróbek.
Mam to zrobione dla bezpieczeństwa pasażerów z dwóch tylnych foteli przy jazdach 7-osobowych. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
kutyb
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 17-07-2020, 11:02