pompa hamulcowa ABS |
Autor |
Wiadomość |
eclipse84
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2018, 21:58
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | eclipse84 napisał/a: | Odgrzebuję temat pompy - zapaliła mi się kontrolka ABS, po podłączeniu do komputera pojawił się błąd czujnika ciśnienia pompy. Czy taki czujnik da sięwymienić, czy w grę wchodzi jedynie wymiana całej pompy?
Mam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99487
Z góry dzięki za pomoc. |
Ale tamto dotyczy Outlandera |
ale problem podobny w ASO twierdzili, ze nie da się wymienić samego czujnika
To chyba z Tobą dziś rozmawiałem telefonicznie - Twój trop okazał się słuszny, w sumie to dziwię się że w serwisie na to nie wpadli - był jakiś błąd po stronie instalacji świateł STOP. Pompa/czujnik jednak sprawne!
Wielkie dzięki, bo tym sposobem zaoszczędziłem sporo kasy |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-10-2018, 07:59
|
|
|
eclipse84 napisał/a: | zbyszekm2 napisał/a: | eclipse84 napisał/a: | Odgrzebuję temat pompy - zapaliła mi się kontrolka ABS, po podłączeniu do komputera pojawił się błąd czujnika ciśnienia pompy. Czy taki czujnik da sięwymienić, czy w grę wchodzi jedynie wymiana całej pompy?
Mam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99487
Z góry dzięki za pomoc. |
Ale tamto dotyczy Outlandera |
ale problem podobny w ASO twierdzili, ze nie da się wymienić samego czujnika
To chyba z Tobą dziś rozmawiałem telefonicznie - Twój trop okazał się słuszny, w sumie to dziwię się że w serwisie na to nie wpadli - był jakiś błąd po stronie instalacji świateł STOP. Pompa/czujnik jednak sprawne!
Wielkie dzięki, bo tym sposobem zaoszczędziłem sporo kasy |
Ciesze się ze mogłem pomóc |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-10-2018, 08:22
|
|
|
Te "stopy" to czasem potrafią bruździć. U mnie (co prawda PIV) ABS się zapaliło, jak mi LED zaczął w stopach siać (być może się wypalał albo coś). Akurat byłem u Zbyszka z przeglądem i szukaliśmy, o co kamą. Zmieniłem na zwykłą żarówkę i problem zniknął.
To tak ku pamięci dla potomności |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
Mitsubishi88
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero did 3.2 2000
|
Wysłany: 09-05-2019, 22:36
|
|
|
Witam czy ktoś może mi pomóc! W moim Pajero bez odpalonego silnika gruszka wydaje dźwięki i drży. Po za tym podczas jazdy przy hamowaniu piszczą i swiecą się kontrolki hamulcy. Proszę o pomoc. Z góry o wyrozumiałość jestem kobietą 😃 nagrałam dźwięk ale nowiem jak go tu wystawić |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-05-2019, 13:03
|
|
|
Mitsubishi88 napisał/a: | Witam czy ktoś może mi pomóc! W moim Pajero bez odpalonego silnika gruszka wydaje dźwięki i drży. Po za tym podczas jazdy przy hamowaniu piszczą i swiecą się kontrolki hamulcy. Proszę o pomoc. Z góry o wyrozumiałość jestem kobietą 😃 nagrałam dźwięk ale nowiem jak go tu wystawić |
Czyli masz rok max 2002? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
blaiseahj
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 17-06-2019, 11:14
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Mitsubishi88 napisał/a: | Witam czy ktoś może mi pomóc! W moim Pajero bez odpalonego silnika gruszka wydaje dźwięki i drży. Po za tym podczas jazdy przy hamowaniu piszczą i swiecą się kontrolki hamulcy. Proszę o pomoc. Z góry o wyrozumiałość jestem kobietą 😃 nagrałam dźwięk ale nowiem jak go tu wystawić |
Czyli masz rok max 2002? |
No i w takim przypadku jak Pani wcześniej opisała jeżeli rocznik jest do 2002 to co leci jeśli ktoś mógłby podzielić się wiedzą ?:) dodam może żeby naprowadzić ten dzwięk u mnie przypomina małego indyka ukrytego pod maską
Ewentualnie jeśli mieliście doświadczenia że jest to akumulator podciśnienia (na innym poście tego forum udało mi się znaleźc że tak użytkownicy wskazują) to co tam sie "psuje"?
nie ma jakiejś możliwości reanimacji ?? |
|
|
|
 |
marek_331
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|
Wysłany: 14-08-2019, 17:31
|
|
|
Witam wszystkich. I w moim Pajero padły hamulce. Może ktoś coś podpowie? Objaw jest taki, że pedał hamulca wpada głęboko, aż do podłogi i dopiero hamuje. Czasem zdarza się , że pedał zachowuje się normalnie. Nie świecą żadne kontrolki, komputer nie pokazuje żadnych błędów. Dodam jeszcze,że silnik elektryczny przy pompie działa jakieś 5-10 sekund i wyłącza się. po naciśnięciu hamulca znowu się włącza i tak w koło. Jak nacisnę pedał hamulca jakieś 30 razy włączają się kontrolki ABS i hamulca ręcznego i słychać pisk. Po chwili kontrolki gasną i dźwięk cichnie. Jeżeli hamulce od czasu do czasu zadziałają ABS działa. Bardzo proszę o sugestie odnośnie diagnozy, bo mechanik rozkłada ręce. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
krzychu2020
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3,2 did automat 2001
|
Wysłany: 19-07-2020, 22:15
|
|
|
zbyszekm2, Dzień dobry. Mam pytanie? Naprawia pan może pompy ABS. Może ma Pan miejsce do polecenia. Dziękuje |
|
|
|
 |
Sunderlander
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2DID
|
Wysłany: 18-08-2020, 05:17
|
|
|
Dzień dobry
Gdzie mogę naprawić pompę ABS?
Może jest ktoś kto naprawia w Warszawie?
Dziękuję |
|
|
|
 |
KrzysiekC
Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 18-08-2020, 11:11
|
|
|
Jakie masz objawy źle działającej pompy ABS ?? |
_________________ Krzysiek CarMitsu |
|
|
|
 |
Sunderlander
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2DID
|
Wysłany: 18-08-2020, 22:41
|
|
|
Słabe hamulce i palące się kontrolki. Podobno padł silniczek elek.i trzeba go przewinąć. Ktoś to robi w Warszawie? |
|
|
|
 |
|