Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pompa hamulcowa ABS
Autor Wiadomość
eclipse84 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2018, 21:58   

zbyszekm2 napisał/a:
eclipse84 napisał/a:
Odgrzebuję temat pompy - zapaliła mi się kontrolka ABS, po podłączeniu do komputera pojawił się błąd czujnika ciśnienia pompy. Czy taki czujnik da sięwymienić, czy w grę wchodzi jedynie wymiana całej pompy?

Mam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99487

Z góry dzięki za pomoc.

Ale tamto dotyczy Outlandera

ale problem podobny :) w ASO twierdzili, ze nie da się wymienić samego czujnika :)

To chyba z Tobą dziś rozmawiałem telefonicznie - Twój trop okazał się słuszny, w sumie to dziwię się że w serwisie na to nie wpadli - był jakiś błąd po stronie instalacji świateł STOP. Pompa/czujnik jednak sprawne!

Wielkie dzięki, bo tym sposobem zaoszczędziłem sporo kasy :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 04-10-2018, 07:59   

eclipse84 napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
eclipse84 napisał/a:
Odgrzebuję temat pompy - zapaliła mi się kontrolka ABS, po podłączeniu do komputera pojawił się błąd czujnika ciśnienia pompy. Czy taki czujnik da sięwymienić, czy w grę wchodzi jedynie wymiana całej pompy?

Mam wątpliwości po przeczytaniu tego wątku: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99487

Z góry dzięki za pomoc.

Ale tamto dotyczy Outlandera

ale problem podobny :) w ASO twierdzili, ze nie da się wymienić samego czujnika :)

To chyba z Tobą dziś rozmawiałem telefonicznie - Twój trop okazał się słuszny, w sumie to dziwię się że w serwisie na to nie wpadli - był jakiś błąd po stronie instalacji świateł STOP. Pompa/czujnik jednak sprawne!

Wielkie dzięki, bo tym sposobem zaoszczędziłem sporo kasy :)

Ciesze się ze mogłem pomóc :)

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 04-10-2018, 08:22   

Te "stopy" to czasem potrafią bruździć. U mnie (co prawda PIV) ABS się zapaliło, jak mi LED zaczął w stopach siać (być może się wypalał albo coś). Akurat byłem u Zbyszka z przeglądem i szukaliśmy, o co kamą. Zmieniłem na zwykłą żarówkę i problem zniknął.
To tak ku pamięci dla potomności ;-)

Mitsubishi88 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero did 3.2 2000
Wysłany: 09-05-2019, 22:36   

Witam czy ktoś może mi pomóc! W moim Pajero bez odpalonego silnika gruszka wydaje dźwięki i drży. Po za tym podczas jazdy przy hamowaniu piszczą i swiecą się kontrolki hamulcy. Proszę o pomoc. Z góry o wyrozumiałość jestem kobietą 😃 nagrałam dźwięk ale nowiem jak go tu wystawić

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 15-05-2019, 13:03   

Mitsubishi88 napisał/a:
Witam czy ktoś może mi pomóc! W moim Pajero bez odpalonego silnika gruszka wydaje dźwięki i drży. Po za tym podczas jazdy przy hamowaniu piszczą i swiecą się kontrolki hamulcy. Proszę o pomoc. Z góry o wyrozumiałość jestem kobietą 😃 nagrałam dźwięk ale nowiem jak go tu wystawić

Czyli masz rok max 2002?

blaiseahj 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 17-06-2019, 11:14   

zbyszekm2 napisał/a:
Mitsubishi88 napisał/a:

Czyli masz rok max 2002?

No i w takim przypadku jak Pani wcześniej opisała jeżeli rocznik jest do 2002 to co leci jeśli ktoś mógłby podzielić się wiedzą ?:) dodam może żeby naprowadzić ten dzwięk u mnie przypomina małego indyka ukrytego pod maską :P
Ewentualnie jeśli mieliście doświadczenia że jest to akumulator podciśnienia (na innym poście tego forum udało mi się znaleźc że tak użytkownicy wskazują) to co tam sie "psuje"?
nie ma jakiejś możliwości reanimacji ??

marek_331 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Wysłany: 14-08-2019, 17:31   

Witam wszystkich. I w moim Pajero padły hamulce. Może ktoś coś podpowie? Objaw jest taki, że pedał hamulca wpada głęboko, aż do podłogi i dopiero hamuje. Czasem zdarza się , że pedał zachowuje się normalnie. Nie świecą żadne kontrolki, komputer nie pokazuje żadnych błędów. Dodam jeszcze,że silnik elektryczny przy pompie działa jakieś 5-10 sekund i wyłącza się. po naciśnięciu hamulca znowu się włącza i tak w koło. Jak nacisnę pedał hamulca jakieś 30 razy włączają się kontrolki ABS i hamulca ręcznego i słychać pisk. Po chwili kontrolki gasną i dźwięk cichnie. Jeżeli hamulce od czasu do czasu zadziałają ABS działa. Bardzo proszę o sugestie odnośnie diagnozy, bo mechanik rozkłada ręce. Pozdrawiam.

krzychu2020 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3,2 did automat 2001
Wysłany: 19-07-2020, 22:15   

zbyszekm2, Dzień dobry. Mam pytanie? Naprawia pan może pompy ABS. Może ma Pan miejsce do polecenia. Dziękuje

Sunderlander 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2DID
Wysłany: 18-08-2020, 05:17   

Dzień dobry

Gdzie mogę naprawić pompę ABS?
Może jest ktoś kto naprawia w Warszawie?

Dziękuję

KrzysiekC 
Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 18-08-2020, 11:11   

Jakie masz objawy źle działającej pompy ABS ??

Sunderlander 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2DID
Wysłany: 18-08-2020, 22:41   

Słabe hamulce i palące się kontrolki. Podobno padł silniczek elek.i trzeba go przewinąć. Ktoś to robi w Warszawie?

Odpowiedz do tematu