|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak "postawić" system bez CD ? |
Autor |
Wiadomość |
Gregnetpl [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 12:15
|
|
|
Zgadza się nie mam CD ale łączę mam w laptopie. Mam teraz tylko jeden problem jak wejśc w wiersz poleceń w 2000 bo jak po strcie naciskam F8 to menu jest po Norwesku ale doczytałem sie że jest tryb awaryjny i pochodne (z netem itd.) ale samego wiersza poleceń nie ma. Jak wystartować samego Dos-a? |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-05-2007, 12:18
|
|
|
Eeeeeeeeeee - windows 2000 nie ma dosa. To jest system oparty na NT. Tam NIGDY dosa nie było. Linia poleceń jest tak samo jak w XP - po odpaleniu jądra NT odpala się plik cmd (command line).
W menu startowym powinno być coś takiego jak tryb awaryjny z linią poleceń (chyba 3 od góry). Ale za pomocą tego chyba nic nie zdziałasz.
[ Dodano: 30-05-2007, 12:22 ]
Krzyzak napisał/a: | niestety nie odpali bez odpowiednio ustawionego bootsektora - czyli samo przegranie na dysk nie gwarantuje uruchomienia - ale w przypadku, gdy juz jakis system startuje, to akurat jest to zrobione |
Bootsector, master boot record i coś jeszcze. W każdym razie przegranie plików na pewno nie umożliwi uruchomienia systemu. DOS i jajko Windows NT (2000, XP) mają inne wpisy.
Jedyną możliwością jest format /s lub polecenie (osobny dosowy programik) sys c: |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-05-2007, 12:40
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | niestety nie odpali bez odpowiednio ustawionego bootsektora - czyli samo przegranie na dysk nie gwarantuje uruchomienia - ale w przypadku, gdy juz jakis system startuje, to akurat jest to zrobione |
wlaśnie kolega, przecież aktualnie ma wgranego tego Windowsa, |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-05-2007, 14:31
|
|
|
Dla kumatych - bootowanie przez PXE z sieci i instalacja windy poprzez usługi RIS
Tak, wiem, to dla bardzo kumatych ,,z infrastrukturą'' |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|