Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przełączniki szyb przednich
Autor Wiadomość
Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2019, 17:38   

No przecież kolega powyżej oferował ci taki przycisk.
Ewentualnie w ASO kosztuje chyba 36zł.

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 13-04-2019, 23:06   

To w końcu jak wygląda twój panel od kierowcy na 2 przyciski czy na 4. Mi też się złamał przycisk i kupiłem cały panel za 52 zł . W razie czego przyciski zostaną w zapasie

Ja kupowałem panel stąd
https://www.aliexpress.co...2771826947.html

Dan23 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1,8 2004
Wysłany: 13-04-2019, 23:38   

mój panel ma tylko 2 przyciski (tylko do przednich szyb).
Złamał się ten od szyby kierowcy.

Napisałem do najbliższego ASO - samego przycisku podobno nie mają - zaproponowali cały panel - 850 zł....

Na allegro sprzedawca panelu na 4 przyciski (tez za 50 kilka zł) powiedział, że nie ma co kupować bo nie będzie pasował do mojego modelu (nr panelu MR 915958)- podobno już wcześniej inni klienci tego próbowali...

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 14-04-2019, 07:56   

Dan23 napisał/a:
Napisałem do najbliższego ASO - samego przycisku podobno nie mają - zaproponowali cały panel - 850 zł....

Niech sprawdzą po oznaczeniach:
FIELD066
FIELD067
Jak będą kręcić nosem to pokaż im fotki 8) .

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2020, 20:15   

Dzisiaj mnie spotkało coś takiego

Rozumiem, że obejdzie się na wymianie samego przycisku?
Jak się wyjmuje całość? Na zapadkach jest mechanizm czy muszę boczek zdejmować?
A może wystarczy ten panel frontowy wyjąć?
Ciekawe, że tylko jeden przycisk ma szybkę na podświetlenie a diody jak widać są we wszystkich...

tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Wysłany: 21-07-2020, 23:12   

Dan23 napisał/a:
mój panel ma tylko 2 przyciski (tylko do przednich szyb).
Złamał się ten od szyby kierowcy.

Na allegro sprzedawca panelu na 4 przyciski (tez za 50 kilka zł) powiedział, że nie ma co kupować bo nie będzie pasował do mojego modelu (nr panelu MR 915958)- podobno już wcześniej inni klienci tego próbowali...

Są to panele od Carismy. Różnią się tylko obudową, jak podłączysz będzie działać. Konieczna jest drobna kosmetyka żeby włożyć go do Spacea, ale szkoda z tym zachodu. Nie włożysz go całkiem przez zaokrąglony czubek. Kupiłem takie coś, ale po pół roku kupiłem używkę i z dwóch złożyłem jeden tak jak być powinno.

[ Dodano: 21-07-2020, 23:14 ]
Ghostman napisał/a:
Dzisiaj mnie spotkało coś takiego
[url=http://i.piccy.info/...500.jpg]Obrazek[/URL][url=http://i.piccy.info/...r/i.gif]Obrazek[/URL]
[url=http://i.piccy.info/...500.jpg]Obrazek[/URL][url=http://i.piccy.info/...r/i.gif]Obrazek[/URL]

Rozumiem, że obejdzie się na wymianie samego przycisku?
Jak się wyjmuje całość? Na zapadkach jest mechanizm czy muszę boczek zdejmować?
A może wystarczy ten panel frontowy wyjąć?
Ciekawe, że tylko jeden przycisk ma szybkę na podświetlenie a diody jak widać są we wszystkich...

Od frontu trzymają go blaszki. Jak podważysz to powinien wyskoczyć. Do wymiany przycisku nie musisz, chyba że bardzo chcesz :)

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2020, 19:04   

Miałem na myśli sam plastik. Poszedłem do ASO, powiedziałem, że potrzebuję pstryczek do szyb do mitsu i jeszcze nie zdążyłem powiedzieć jaki model, a pan już mówi, że na pewno nie mają :D .

Pokazałem powyższe zdjęcia i nagle się okazało, że po kodzie da się znaleźć. 32zł pstryczek z lampką, 28zł bez lampki.

Nowy przycisk jest poprawiony. Zaczepy są w całości odlane i wyfrezowane. Mniejsza szansa, że się urwie. Dodatkowo sprężyna jest mocna i łatwiej wyczuć automatyczne otwieranie od ręcznego otwierania. Podejrzewam, że dioda jest we wszystkich przyciskach.

Do wymiany niczego nie wyciągałem, bo i wyciągnąć się nie dało. Białym smarem tym samym co do zawiasów odrobinę posmarowałem, włożyłem polec i sprężynkę do przycisku. Przycisk przednią częścią pod kątem prostym do dziury i nachyliłem do tyłu. Wskoczył do zawiasu i koniec tematu.

PauloOp23 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.9 2002
Wysłany: 08-08-2020, 14:34   

Witam.
Dziś wymieniłem przyciski po stronie kierowcy i nurtuje mnie pytanie.
Czy to normalne że przy zamkniętym samochodzie można nadal opuszczać i podnosić szyby?
Space Star 2002

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 08-08-2020, 19:38   

PauloOp23 napisał/a:
Czy to normalne że przy zamkniętym samochodzie można nadal opuszczać i podnosić szyby?

Przez kilkanaście sekund po zgaszeniu i wyjęciu kluczyka to normalne a później powinno odciąć prąd.
Chyba, że w poliftach jest inaczej :rolleyes: .

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 09-08-2020, 00:02   

Korzystając z okazji, co się mogło stać, że z panelu kierowcy mogę opuszczać i podnosić wszystkie szyby bez kluczyka w stacyjce, nawet jak stoi kilka dni. I tylko z panelu kierowcy. Kiedyś działało to tak jak należy, czyli kilkanaście sekund po zgaszeniu silnika. Pozostałe, pojedyncze przyciski działają tak jak powinny.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Wysłany: 09-08-2020, 09:55   

Trzeba się chyba przyjrzeć panelowi sterowania kierowcy a najlepiej by go było podmienić.

Odpowiedz do tematu