Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup Lancera
Autor Wiadomość
Paweł17 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-07-2020, 09:58   Zakup Lancera

Hej!

Zastanawiam się nad zakupem poniższego auta:

https://www.otomoto.pl/of...html#12f036eaf7

Po 5 latach przejechanych Coltem, postanowiłem być wierny marce Mitsubishi.
W związku z tym, że rodzina się powiększyła, zależy mi na trochę większym aucie.
Co myślicie o tym załączonym? Nie zależało mi specjalnie na LPG, bo dużo nie jeżdżę (do 1000km/miesiąc), ale oferta wydaje się być ciekawa.

Za wszelkie rady (za sprowadzenie na ziemię, bądź zachęcenie) będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam porannie!

p

Roguuu95 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Wysłany: 29-07-2020, 10:41   

Stan wręcz idealny (minus za gałkę zmiany biegów). Wyposażenie kuleje niestety bo niema tempomatu, rockforda ani wyświetlacza, a to fajne rzeczy dla kierowcy bo jazda też ma cieszyć, jak nie mocą to właśnie wygodą. Przesiadając się z Colta na Lancera to chciałbym skoczyć klasę wyżej więc mieć te wyposażenie, ale to od Ciebie zależy czy Ci na tym zależy czy też nie. Bo mówisz że nie zależy Ci na LPG to poszukaj czegoś bez LPG ale z lepszym wyposażeniem :D

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 29-07-2020, 11:05   

Cytat:
Samochód jest bezwypadkowy.

Cytat:
Naprawiany w przeszłości (chyba w 2012roku) prawy tylny błotnik i drzwi.

:roll:

Moim zdaniem jeśli miałbym strzelać, to był szlif po całym boku od strony pasażera, bo błotnik z przodu też mógł być wymieniany (jak popatrzysz na zdjęcie pod maską, to w ogóle brakuje "środkowej" śruby - zamiast tego został tam zaspawany/zgrzany i na to pomalowany), bo nie jest za dobrze spasowany z maską, reflektorem i zderzakiem. Zderzak z tyłu też jakoś tak słabo współgra z lampami i błotnikami. Jak masz zdjęcie bagażnika, to po prawej stronie na łączeniu jasnego plastiku z czarnym też jest spora szpara, której nie powinno być. Jeśli był przejechany cały bok, to jest spore prawdopodobieństwo, że strzeliły kurtyny, ale niestety tylko na dwóch zdjęciach widać podsufitkę i słupki po stronie pasażera. Skoro w ogłoszeniu brak o tym wzmianki, to nie wiadomo, czy potem zostały tam wstawione poduszki, czy może atrapy.

W środku jest zadbany, pod spodem tez wydaje się okej. Wulkanizatora, to :axe: za te obciążniki ze stalówek na alufelgach...

Kolejny minus, to:
Cytat:
Pani Ernestyna jest w Polsce do 8 sierpnia i do tego czasu można dokonać transakcji bezpośrednio z właścicielką.

Kupisz auto, wyjdą problemy, a potem szukaj Pani Ernestyny nie wiadomo gdzie. Najgorzej jak po tym ósmym sierpnia komis podstawi Ci wypełnioną umowę nadal na Panią Ernestynę...

Osobiście uważam zakup tego auta za trochę ryzykowny, zwłaszcza przy tej cenie, ale to tylko moje zdanie i obserwacje, mogę się mylić ;) .

PS. JMBLNCX1ABU005364

Paweł17 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-07-2020, 12:15   

Roguuu95 napisał/a:
Stan wręcz idealny (minus za gałkę zmiany biegów). Wyposażenie kuleje niestety bo niema tempomatu, rockforda ani wyświetlacza, a to fajne rzeczy dla kierowcy bo jazda też ma cieszyć, jak nie mocą to właśnie wygodą. Przesiadając się z Colta na Lancera to chciałbym skoczyć klasę wyżej więc mieć te wyposażenie, ale to od Ciebie zależy czy Ci na tym zależy czy też nie. Bo mówisz że nie zależy Ci na LPG to poszukaj czegoś bez LPG ale z lepszym wyposażeniem

Dzięki wielkie za opinię!
Na pewno to przemyślę jeszcze, aczkolwiek jakoś mi na fajerwerkach nie zależy, dla mnie grunt, żeby auto było rodzinne, bezpieczne. Ale komfort też jest istotny, dlatego rzeczy, o których pisałeś, są ważne, i się nad tym zastanowię!

Pozdrawiam serdecznie!

pz

[ Dodano: 29-07-2020, 12:19 ]
HUGIO napisał/a:
Cytat:
Samochód jest bezwypadkowy.

Cytat:
Naprawiany w przeszłości (chyba w 2012roku) prawy tylny błotnik i drzwi.

:roll:

Moim zdaniem jeśli miałbym strzelać, to był szlif po całym boku od strony pasażera, bo błotnik z przodu też mógł być wymieniany (jak popatrzysz na zdjęcie pod maską, to w ogóle brakuje "środkowej" śruby - zamiast tego został tam zaspawany/zgrzany i na to pomalowany), bo nie jest za dobrze spasowany z maską, reflektorem i zderzakiem. Zderzak z tyłu też jakoś tak słabo współgra z lampami i błotnikami. Jak masz zdjęcie bagażnika, to po prawej stronie na łączeniu jasnego plastiku z czarnym też jest spora szpara, której nie powinno być. Jeśli był przejechany cały bok, to jest spore prawdopodobieństwo, że strzeliły kurtyny, ale niestety tylko na dwóch zdjęciach widać podsufitkę i słupki po stronie pasażera. Skoro w ogłoszeniu brak o tym wzmianki, to nie wiadomo, czy potem zostały tam wstawione poduszki, czy może atrapy.

W środku jest zadbany, pod spodem tez wydaje się okej. Wulkanizatora, to :axe: za te obciążniki ze stalówek na alufelgach...

Kolejny minus, to:
Cytat:
Pani Ernestyna jest w Polsce do 8 sierpnia i do tego czasu można dokonać transakcji bezpośrednio z właścicielką.

Kupisz auto, wyjdą problemy, a potem szukaj Pani Ernestyny nie wiadomo gdzie. Najgorzej jak po tym ósmym sierpnia komis podstawi Ci wypełnioną umowę nadal na Panią Ernestynę...

Osobiście uważam zakup tego auta za trochę ryzykowny, zwłaszcza przy tej cenie, ale to tylko moje zdanie i obserwacje, mogę się mylić ;) .

PS. JMBLNCX1ABU005364

Hej!

Wielkie dzięki za opinię!

Jestem pod ogromnym wrażeniem spostrzegawczości. Może to dla Ciebie kwestia wprawy i już rutyna, ale nie mogę się nadziwić, jak rzeczy, o których napisałeś, tak szybko wyłapałeś! Szacunek!

Generalnie zaryzykowałem, i wynająłem rzeczoznawcę, który dokona oględzin auta. I jestem ciekaw, czy zauważy to co Ty, kiedy miałeś wgląd jedynie do samych zdjęć.

Jeszcze raz, wielkie dzięki!

P.S. Mam pytanie odnośnie Twojego P.S :) Wymieniłeś w nim nr VIN tego Lancera. Rozkodowałem ten VIN dzięki jakieś "radzieckiej" stronie:

http://www.vinformer.su/ident/vin.php?setLng=ru

Ale zbyt dużo wartościowych informacji tam nie znalazłem, poza tym, że rok produkcji wyświetla z 2011, a na ogłoszeniu widnieje 2012 (pewnie to data pierwszej rejestracji).
Jak jest coś, na co powinien rzucić okiem, proszę o podpowiedź!

Pozdrawiam serdecznie!

Paweł

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 29-07-2020, 14:25   

No bok po stronie pasażera był robiony, pytanie, czy drzwi też. Ja na podstawie własnych obserwacji stwierdziłem, że szlif mógł być po całości ponieważ najczęściej wraz z błotnikami obrywają też drzwi. Może zostały wymienione pod kolor, może naprawiane, a może było spore szczęście i nic im się nie oberwało.

Skoro było serwisowane cały czas w ASO, to może naprawy tego błotnika i zderzaka o którym jest w wspomniane w ogłoszeniu też - zapytaj o jakieś faktury/zdjęcia napraw.

Paweł17 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-07-2020, 08:07   

HUGIO napisał/a:
No bok po stronie pasażera był robiony, pytanie, czy drzwi też. Ja na podstawie własnych obserwacji stwierdziłem, że szlif mógł być po całości ponieważ najczęściej wraz z błotnikami obrywają też drzwi. Może zostały wymienione pod kolor, może naprawiane, a może było spore szczęście i nic im się nie oberwało.

Skoro było serwisowane cały czas w ASO, to może naprawy tego błotnika i zderzaka o którym jest w wspomniane w ogłoszeniu też - zapytaj o jakieś faktury/zdjęcia napraw.

Twoja analiza jest jak najbardziej prawdopodobna. Popytam! Jeszcze raz wielkie dzięki! :)

Pozdrawiam!

pz

piter008 
Nowy Forumowicz

Auto: polo
Wysłany: 13-08-2020, 10:50   

Edit.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 13-08-2020, 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu