|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
znowu załamka :( |
Autor |
Wiadomość |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 27-05-2007, 10:41
|
|
|
Dawid wspolczucia |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 27-05-2007, 19:02
|
|
|
Współczucia.......
Od stycznia tego roku ZAWSZE będę wzywał Blues (nie koniecznie Brothers )...... też trafił mi się normalny facet po 50..... do dziś nie mam odszkodowania tylko popsutego Misia, bo panu podczas potwierdzana przebiegu zdarzenia trochę się pomyliło kilka kwestii, a jak są wątpliwości co do przebiegu zdarzenia, to ubezpieczyciel wybiera jako bardziej wiarygodną tę, która wiąże się z mniejszym odszkodowaniem |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 27-05-2007, 22:05
|
|
|
u mnie wątpliwości nie ma...(chyba) uderzenie w tył, przy wjeździe na rondo, ponadto mam ze 20 świadków (sąsiadkę, tramwajarza i z 18 mitsułodziaków, których nie znam, nigdy wczesniej nie widziałem, i którzy tylko przypadkowo przejeżdżali w miejscu zdarzenia) |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 28-05-2007, 09:32
|
|
|
saphire napisał/a: | Jak masz mechaniora i on ma umowę z PZU to oddajesz mu auto i robisz a jeśli auto potrzebne ci do pracy to zrób tak jak kumpel zrobił - wynajął auto i poinformował ubezpieczyciela pisemnie o tym iż jest mu niezbędne do pracy i zostało wynajęte i tyle a tyle kosztuje za dzień oraz że obciążysz ich kosztami więc niech się śpieszą z likwidacją szkody a koszty pokryją z OC sprawcy. Fakt że w kwestii kosztów wynajęcia auta na koniec otrzymał fakturę z wypożyczalni którą obciążył ubezpieczyciela. Ten nie chciał wypłacić więc sprawa poszła do sądu i oczywiście w pierwszej instancji wygrał a ubezpieczyciel nawet się nie odwołał i wypłacił. Auto potrzebował na dojazdy do pracy (ponad 50km miał) i chyba przez miesiąc wynajęte miał auto - ponad 3tys kosztowało. Jak chcesz szczegóły to w poniedziałek mogę go w robocie dokładnie wypytać co i jak z tym. |
raz bezgotówkowo, dwa jak ci nie dadzą auta zastępczego to idziesz do byle wypożyczalni bierzesz furę, informujesz PZU o powyższym fakcie - z uzasadnieniem typu: do pracy 60 km, babcia chora na Śląsku, itp. Ja zrobiłem podobnie jak mi babka skasowała poprzedniego Lancerka, tzn jeździłem ojca drugim samochodem, w firmie wypożyczającej zapłaciłem tylko Vat + 100 pln za wystawienie faktury i byłem 2000 pln do przodu, pomijając bezgotówkowe rozliczenie .
Co ciekawe facio z PZU podjechał do wypozyczalni żeby ich sprawdzić, ale na szczęście w tejże firmie troche myślą i go z... zrugali że nie mają obowiązku nikomu pokazywać swoich dokumentów i go wystawili za drzwi. Tak więc wszystko do przodu. Auto było zrobione bezgotówkowo i jeszcze cuś zostało. Tylko wypożyczane auto musi być o zblizonych parametrach i klasie.
Łączę wyrazy szczerego współczucia i życzę bezproblemowego załatwienia sprawy.
pzdr |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 23:04
|
|
|
Chooper napisał/a: | z 18 mitsułodziaków, których nie znam, nigdy wczesniej nie widziałem, i którzy tylko przypadkowo przejeżdżali w miejscu zdarzenia |
Jakby co to całe forum "przypadkiem przejeżdzało tamtędy i widzieliśmy całe zajście" |
|
|
|
 |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 15:58
|
|
|
Moja rada (bez względu na to jaką decyzję podejmiesz odnośnie sposobu likwidacji szkody)
- przed wizytą u rzeczoznawcy PZU - bezwzględnie odwiedź biegłego (najlepiej sądowego) jeśli takiego nie znajdziesz to może być biegły z PZMOT'u.
Przy oględzinach w PZU pokaż ich orzecznikowi swoją wycenę.
Wiem co pisze mam doświadczenie w tym temacie. |
|
|
|
 |
|
|