Android Auto |
Autor |
Wiadomość |
jano35
Forumowicz
Auto: Mitsubishi eclipse cross
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2018 Posty: 45 Skąd: Skawina
|
Wysłany: 27-07-2019, 12:17 Android Auto
|
|
|
Cześć Panowie.
No i wywróżyłem. Kiedyś tam opisałem, że obsługa SDA poprzez komórkę to lipa. No i się ziściło.
Najpierw miałem komórkę niekompatybilną z SDA. Jak już kupiłem taką, która podjęła pracę (Samsung J7) to teraz google zrobiło update AA które jest niekompatybilne z J7. Ściągając starą wersję AA i tak oprogramowanie przerzuca mnie automatycznie do najnowszej aktualizacji, a tam dostaję komunikat " Produkt jest niedostępny w Twoim kraju"
Macie jakieś rozwiązanie na ten problem, czy mam szukać podstawkę na szybę do komórki....w tym zacnym Japończyku. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2019, 16:31
|
|
|
Zmień telefon na Iphona, z CarPlay nie ma takich problemów jak z AA. |
|
|
|
 |
jasecki
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
|
Wysłany: 14-09-2019, 18:46 Re: Android Auto
|
|
|
jano35 napisał/a: | Cześć Panowie.
No i wywróżyłem. Kiedyś tam opisałem, że obsługa SDA poprzez komórkę to lipa. No i się ziściło.
Najpierw miałem komórkę niekompatybilną z SDA. Jak już kupiłem taką, która podjęła pracę (Samsung J7) to teraz google zrobiło update AA które jest niekompatybilne z J7. Ściągając starą wersję AA i tak oprogramowanie przerzuca mnie automatycznie do najnowszej aktualizacji, a tam dostaję komunikat " Produkt jest niedostępny w Twoim kraju"
Macie jakieś rozwiązanie na ten problem, czy mam szukać podstawkę na szybę do komórki....w tym zacnym Japończyku. |
Nie wiem czy już rozwiązałeś problem. Jeśli nie to wejdź na
https://www.apkmirror.com...c/android-auto/
i ściągnij sobie odpowiedni program android auto pasujący to Twojego smartfona. Ja ściągnąłem i jeden nie działałak a drugi owszem. Pozdr. |
|
|
|
 |
kubus76k
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 27-12-2019, 20:04
|
|
|
Witam,
Jak pisze kolega wyżej ściągnij sobie odpowiednią wersje AA, lub kup iPhone, jeśli go masz i umiesz zrobić Jailbreak to po zainstalowaniu odpowiedniego tweaka możesz obsługiwać co Ci się tylko chce np Youtube i inne appki z telefonu. |
|
|
|
 |
jasecki
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
|
Wysłany: 13-08-2020, 22:51
|
|
|
Witam.
Teraz ja opiszę swój problem z Androidem Auto.
Przez 2 lata użytkowania samochodu i smartfona (Huawei) z AA wszystko działało bez zarzutu.
Ostatnio jednak zamiast komunikatów z nawigacji lub odpowiedzi na zadane asystentowi Google pytania z głośników samochodu słychać jedynie hałaśliwe dźwięki.
Wypróbowałem wszystkie aktualne wersje AA, próbowałem różnych kabli połączeniowych, sprawdziłem w serwisie gniazdo smartfona - nic nie pomaga. Natomiast sam AA odpalony na smartfonie działa poprawnie. Nie działa tylko po podłączeniu do samochodu. Ponadto podłączony inny smartfon (Samsung) dzaiała.
Oczywiście należy zmienić smartfona. Ale może ktoś wie, co się zepsuło w Huawei? |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 14-08-2020, 18:56
|
|
|
jasecki napisał/a: | Witam.
Teraz ja opiszę swój problem z Androidem Auto.
Przez 2 lata użytkowania samochodu i smartfona (Huawei) z AA wszystko działało bez zarzutu.
Ostatnio jednak zamiast komunikatów z nawigacji lub odpowiedzi na zadane asystentowi Google pytania z głośników samochodu słychać jedynie hałaśliwe dźwięki.
Wypróbowałem wszystkie aktualne wersje AA, próbowałem różnych kabli połączeniowych, sprawdziłem w serwisie gniazdo smartfona - nic nie pomaga. Natomiast sam AA odpalony na smartfonie działa poprawnie. Nie działa tylko po podłączeniu do samochodu. Ponadto podłączony inny smartfon (Samsung) dzaiała.
Oczywiście należy zmienić smartfona. Ale może ktoś wie, co się zepsuło w Huawei? |
Nie jestem na bieżąco w kwestii Androida, ale Huawei to przypadkiem nie stracił dostępu do usług googla przez wojenkę gospodarczą? |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 14-08-2020, 22:18
|
|
|
tościk, dobrze prawi. Huawei rozwija swoją prywatną sieć. Mają swój sklep z aplikacjami, nakładkę systemu itd. To chyba pokłosie afery szpiegowskiej gdzie w USA zabroniono wspierania urządzeń Huawei. Spróbuj pobrać odpowiednie rzeczy z AppGalery. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
|