|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ? |
Autor |
Wiadomość |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 517 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 27-08-2020, 07:47 Re: Co wymienic w samochodzie
|
|
|
bochadala napisał/a: | Witam,
Mam Mistusbushi Lancera z 2010. Mam go od 3 lat. W momencie zakupu miał przejechane 70tys km. Teraz mam ok 110tys. Mógłby ktoś podpowiedzieć co muszę wymienić w tym samochodzie, żeby wszystko działało jak należy? Mam na mysli takie rzeczy jak rorząd, pompa wody etc...
Ewentualnie ma ktos jakis schemat z info. co ile trzeba wymieniac jakies czesci?
Pozdrawiam
Tomasz |
Nie wiem co robiłeś po zakupie auta, ale ja zrobiłem tak po zakupie mojego ASX-a z przebiegiem 100 tkm. Wymiana oleju w silniku, skrzyni biegów, wszystkich filtrów tj. paliwa, oleju, powietrza i kabinowego, wymiana płynu hamulcowego. Oprócz tego, przegląd układu zawieszenia i hamulców a także likwidacja, małych co prawda, ognisk rudej. Poza tym przejrzałem całe podwozie i zewnętrznie silnik. Ponieważ auta ma już ponad 100 tysi przebiegu myślę o regulacji zaworów. Na chwilę obecną tyle. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
|
|