|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero III 3.2 DiD - przedni most - rodzaje? |
Autor |
Wiadomość |
PawełG
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2001 3.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2017 Posty: 13 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: 15-10-2020, 14:04 Pajero III 3.2 DiD - przedni most - rodzaje?
|
|
|
Dzień dobry, jak w temacie, może ktoś na forum wie, czy są różne rodzaje przedniego mostu do PIII 3.2 DiD - mój to rocznik '01, automat.
Niestety najprawdopodobniej skisił mi się mechanizm różnicowy, podniesiony przód - mimo zapiętego 2H kręcą się oba koła, jeśli zablokować jedno, to drugie się nie kręci i tyle.
Na olx/alledrogo przednich mostów co niemiara, 3.917MXS występuje wyłącznie. Był jeden rodzaj mostów do DiD, czy może więcej?
PS. Najprościej sprawdzić, jaki mam i poszukać takiego samego, w tym momencie niestety niemożliwe...
Z góry dzięki za pomoc,
Paweł |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-10-2020, 15:03 Re: Pajero III 3.2 DiD - przedni most - rodzaje?
|
|
|
PawełG napisał/a: | Dzień dobry, jak w temacie, może ktoś na forum wie, czy są różne rodzaje przedniego mostu do PIII 3.2 DiD - mój to rocznik '01, automat.
Niestety najprawdopodobniej skisił mi się mechanizm różnicowy, podniesiony przód - mimo zapiętego 2H kręcą się oba koła, jeśli zablokować jedno, to drugie się nie kręci i tyle.
Na olx/alledrogo przednich mostów co niemiara, 3.917MXS występuje wyłącznie. Był jeden rodzaj mostów do DiD, czy może więcej?
PS. Najprościej sprawdzić, jaki mam i poszukać takiego samego, w tym momencie niestety niemożliwe...
Z góry dzięki za pomoc,
Paweł |
Na moście jest opis i przełożenie.
Daj vin to sprawdze mozesz wysłac na whatsapp 602673905
Sa przełożenia 3,917: 4,100: 4,300 |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
PawełG
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2001 3.2
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2017 Posty: 13 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: 16-10-2020, 16:04 Re: Pajero III 3.2 DiD - przedni most - rodzaje?
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | PawełG napisał/a: | Dzień dobry, jak w temacie, może ktoś na forum wie, czy są różne rodzaje przedniego mostu do PIII 3.2 DiD - mój to rocznik '01, automat.
Z góry dzięki za pomoc,
Paweł |
Na moście jest opis i przełożenie.
Daj vin to sprawdze mozesz wysłac na whatsapp 602673905
Sa przełożenia 3,917: 4,100: 4,300 |
Dzięki, jutro włażę pod auto, bo ostatnie dobieranie wg VIN nie poszło najlepiej Ale jakby oznaczenia uległy biodegradacji to się odezwę.
pozdrawiam,
Paweł
[ Dodano: 08-11-2020, 22:33 ]
Czołem, temat ogarnięty, otóż okazuje się, że jestem panikarzem, a wymieniłem (po uprzednim przetestowaniu, spinaniu na krótko czy pracują, a na SAMYM KOŃCU dojrzeniu pęknięcia) elektrozawory (zakupione w wiadomym e-sklepie). Napęd się załącza, no i kontrolki wróciły. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|