|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS9 2.0DOHC] Przypadkowe przestawienie rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
CLX 420
Nowy Forumowicz
Auto: lancer cs 2.0 dohc 135km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2020, 13:39
|
|
|
Myślałem że jak jest od 3,8 d0 4,5 mm to mozna by spróbować wiertłami.Jak 4,5 nie wejdzie w szczeline między obudowe napinacza a pasek to jest git.Bardzo trudno tam włożyć suwmiarke.Ogulnie bardzo cenie te samochody,nigdy lancer się nie zepsuł ale niektóre rozwiązania mnie przerastają.Wczoraj musiałem zawołać żone do garażu żeby przytrzymała koła rozrządu a wiadomo żona w garażu to samo zło,zaraz jakąś puszke wygrzebie i zadyma.
Przepraszam,dzyndzelek napinacza naciska na dzwignie a nie pasek.Więc zostaje tylko zawleczka.
[ Dodano: 28-10-2020, 20:14 ]
Witam.Znalazłem wizjer służący do zmierzenia szczeliny między dzyndzelkiem napinacza a dzwignia rolki napinającej.Od wewnątrz jest niczym nie zabezpieczony otwór ,od zewnątrz wielka gumowa zaślepka.Po wyjeciu tej zaślepki spokojnie można odpowiednim wiertłem czy wzorem zmiezyć szczeline.Bardzo przemyslane jest wszystko. |
|
|
|
 |
|
|