|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Po wymianie rozrządu dziwny dźwięk? |
Autor |
Wiadomość |
Muszka81
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2020, 19:43 Po wymianie rozrządu dziwny dźwięk?
|
|
|
Witam mam pytanie .Po wymianie rozrządu zauważyłem że przy trochę powyżej 2000 obrotów z silnika wydobywa się jakby głośniejsze buczenie(wycie?).Czy jest możliwe że pasek został zbyt mocno napięty?Na wolnych obrotach jest ok i bez znaczenia czy zimny czy rozgrzany.Mozecie coś podpowiedzieć i doradzić co może powodować owe buczenie?Pompa wody również była wymieniana przy rozrządzie. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11176 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 21-10-2020, 21:31
|
|
|
Warto by było dopisać, jaki tam silnik siedzi |
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 21-10-2020, 22:22
|
|
|
Z innego postu wynika, że 2.4 czyli pewnie źle ustawiony balans.
Mam nadzieję, że rozrząd jest ustawiony na znaki. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Muszka81
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-10-2020, 22:33
|
|
|
Witam ,przepraszam że nie napisałem, tak silnik 2.4,dziś byłem na wstępnej weryfikacji, Pan mechanik powiedział że jak najbardziej rozrząd ustawiony na znaki,balans też na pompie olejowej ustawiony prawidłowo,przejechaliśmy się i wina została przypisana poduszce pod silnikiem ,jutro auto idzie na warsztat ,zobaczymy co wyjdzie,Pan mechanik mówił też że może napinacz zbyt mocno napina pasek,bo zdarzały się reklamacje napinaczy że zbyt mocno napisały pasek. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-10-2020, 08:17
|
|
|
Muszka81 napisał/a: | rozrząd ustawiony na znaki,balans też na pompie olejowej ustawiony prawidłowo | już wiele razy poprawiałem po takich osobach - powiem szczerze, że nie wierzyłbym bezkrytycznie |
|
|
|
 |
Muszka81
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-10-2020, 19:45
|
|
|
Witam ,a więc samochód już odebrany,żadnych niepokojących dźwięków, drgań ani nic podobnego,wszystko działa i śmiga aż miło.Pan powiedział że przyczyną była źle ułożona poduszka pod silnikiem.Ile w tym prawdy nie wiem ,może nie chcieli się przyznać że coś źle ustawili rozrząd, w każdym bądź razie naprawili,przeprosili i temat uważam za zamknięty.Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 27-10-2020, 14:51
|
|
|
Może tak być że nie chcieli się przyznać. Mój mechanik również włożył mi źle balans i kiedy mówiłem Mu że to częsty przypadek , to On mi na to że niemożliwe. Tyle że po rozebraniu ponownym się przyznał 😀 |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|
|