Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bizi78
14-12-2020, 19:38
Problem z podświetleniem zegarów
Autor Wiadomość
MSS02 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 82KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2020, 09:30   Problem z podświetleniem zegarów

Witam. Mam problem z podświetleniem licznika. Ostatnio podświetlenie połowy licznika tj. prędkościomierz i wskaźnik paliwa przy włączonych światłach mrugalo jakby coś nie łączyło. Wyjalem licznik i sprawdzilem zarowki. Ponownie zamontowałem licznik i podświetlenie połowy licznika zniknęło. Druga połowa licznika tj. obrotomierz i wskaźnik temp. Są podświetlane. Jaka może być tego przyczyna?

PauloOp23 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.9 2002
Wysłany: 13-12-2020, 11:25   

Ja bym tu stawiał na brak styku jakiejś kostki. Trzeba by sprawdzić miernikiem czy napięcie dochodzi, jeśli nie to po kolei sprawdzać całą tracę aż dojdzie się do przerwy.
Ja bym zaczął od odświeżenia styków Spray kontaktem lub izopropanolem następnie styki żarówek i jeśli to nie zadziała to miernik w dłoń i szukanie.

MSS02 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2020, 00:40   

Dzięki za zainteresowanie. Masz na myśli styki w liczniku czy w kostkach które są dwie? Bezpieczniki sprawdzilem., Są ok. Możesz napisać bardziej dokładnie jak to sprawdzić? 🙂 Słabo się w tym orientuje. Dzięki

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 14-12-2020, 08:50   

MSS02 napisał/a:
czy w kostkach które są dwie

bardziej tu

MSS02 
Forumowicz

Wysłany: 14-12-2020, 09:39   

Jak sprawdzić te kostki? Sprawdzalem miernikiem i nie wszystko miało prąd ... Ostatnio wyjąłem licznik i przypadkiem jak montowalem nie docisnalem licznika do tej wlasnie kostki po stronie której nie ma podświetlenia i po włączeniu awaryjnych migała tylko jedna kontrolka.

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 15-12-2020, 11:48   

Spróbuj to psiknąć spreyem poprawiającym kontakt w stykach a potem porządnie założyć zegary. Wykręć kilka żarówek i sprawdź czy nie są przepalone.

Odpowiedz do tematu