|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup Pajero - Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
CertifiedHero
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 2007 r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2021, 13:38 Zakup Pajero - Szczecin
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników forum! Chciałbym zakupić swoje pierwsze Pajero i w związku z tym dołączyć do Społeczności MitsuManiaków W mojej okolicy pojawiła się taka oferta:
Oferta na OTOMOTO
W związku z tym miałbym do Was prośbę o poradę.
Czy ktoś może przez przypadek widział to auto na żywo?
Czy ze zdjęć i opisu jest warte zainteresowania?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy osobistym oglądaniu auta? Czy warto zrobić przed zakupem przegląd np. w ASO?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, bo niestety nie mam żadnego doświadczenia z zakupem aut używanych, nie wspominając nawet o 4x4
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Tuff
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
|
Wysłany: 18-01-2021, 15:14
|
|
|
Przy zakupie samochodu za 40tys. chyba warto wziąć przynajmniej do jakiegoś ogarniętego mechanika, który weźmie na podnośnik i rzuci okiem, podłączy pod komputer. Cena za usługę to będzie 100-300zł, ale w obliczu ewentualnych napraw to niewielka kwota A w tym 3,2 to chyba najważniejsze sprawdzić jak silnik pracuje, bo tam się te pompy wtryskowe zacierają |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 20-01-2021, 12:30
|
|
|
Czwórka nie ma pompy wtryskowej.
Przy przebiegu 230 000 km warto już zwrócić uwagę na częstotliwość cyklów wypalania (lub zapychania ) DPFu. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
CertifiedHero
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 2007 r.
|
Wysłany: 22-01-2021, 18:16
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi! Auto zostało solidnie sprawdzone. Kilka problemów wyszło, ale nie dyskwalifikujących. Za to dzięki temu udało mi się konkretnie ponegocjować Tak to zostałem szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego Pajero IV! Teraz pozostaje zaplanować w najbliższym czasie wycieczkę do Carmont'u na małe SPA... |
|
|
|
 |
|
|