|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS3W 1.6 LPG] Nie może zapalić, brak reakcji na pedał gazu |
Autor |
Wiadomość |
rudi88
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 262 Skąd: to przypełzło?
|
Wysłany: 21-03-2021, 19:00
|
|
|
Ale kolega pisał że check się nie świeci więc elm może nic nie pokazać.
Bardziej od czujnika wału obstawiał bym czujnik wałka rozrządu. Ten się częściej sypie. |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 22-03-2021, 19:56
|
|
|
pie_tras napisał/a: | Macie jakieś sugestie? |
Podepnij komputer i sprawdź błędy.
rudi88 napisał/a: | Ale kolega pisał że check się nie świeci więc elm może nic nie pokazać. |
Czasem błąd się czai w oczekujących i checka nie wysadza. A czasem i żarówka się potrafi spalić i nie ma jak zaświecić.
rudi88 napisał/a: | Bardziej od czujnika wału obstawiał bym czujnik wałka rozrządu. |
Może być. W Outlanderze objawy czujnika wałka rozrządu miałem podobne. Zatrzymałem się na skrzyżowaniu i auto nagle zgasło. Nie chciało potem odpalić, mimo że czasem było jakby blisko zaskoczenia. Przy czym check się w końcu pokazał. Potem miałem loterię. Potrafił check od czujnika wyskoczyć w trakcie jazdy i nic sie nie działo. A innym razem z nienacka auto nie odpalało. Najgorzej było jak temperatura w okolicy 0 i kiepskie warunki, typu cały dzień marznące opady (wilgotno i zimno). |
|
|
|
 |
pie_tras
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 22-03-2021, 20:12
|
|