Regeneracja koła dwumasowego |
Autor |
Wiadomość |
Polj4ik
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2021, 15:31 Regeneracja koła dwumasowego
|
|
|
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy ASXów. Nadszedł czas zepsutego koła dwumasowego (u mnie na 253k). Mechanik proponuje oddać do regeneracji. Warto? Robił ktoś tak? |
|
|
|
 |
Fredi1
Forumowicz
Auto: Mitsubiahi Asx1.6DI-D 4wd
|
Wysłany: 01-04-2021, 13:17
|
|
|
Jak mechanik ci drugi raz wrazie czego zrobi za darmoche to możesz spróbować ale ja bym nie ryzykował.Za dużo roboty chyba że firma regenerująca daje gwarancję i pokrywa wszystkie koszty jak coś pójdzie nie tak.Ja zawsze do wszystkich moich samochodów montowałem LUK -a nowe ze sklepu i nigdy nie miałem problemów .Wybór należy do ciebie . |
|
|
|
 |
Polj4ik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-04-2021, 20:30 Regeneracja koła dwumasowego
|
|
|
No i koło wymienione na nowe (Luk) razem ze sprzęgłem. Tydzień jeździło, a wczoraj nagle biegi ledwo wchodzą. Układ odpowietrzony, cały komplet nowy. Ktoś ma jakieś pomysły? Mechanik nie rozumie czemu działało, a teraz nie działa.ktoś tak miał? |
|
|
|
 |
Fredi1
Forumowicz
|
Wysłany: 21-04-2021, 10:46
|
|
|
A wysprzęglik też wymienił ? Najlepiej niech rozbiorze jeszcze raz może jakiś błąd w sztuce popełni mechanior .Niech sprawdzi te cięgna od lewarka zmiany biegów może się skrzynia ułożyła i biegi nie wchodzą ,zależy też jak nie wchodzą ze zgrzytem bo sprzęgło nie rozłącza czy bez. |
|
|
|
 |
Polj4ik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-04-2021, 14:10
|
|
|
Wysprzęglik też wymieniono, bo cały komplet kupowałam. Jakieś jeszcze pomysły? Biegi wchodzą na siłę ale bez zgrzytu. Już nie mam siły do tego asxa... |
|
|
|
 |
Fredi1
Forumowicz
|
Wysłany: 24-04-2021, 23:31
|
|
|
A na zgaszonym silniku też ciężko wchodzę biegi? Może wina nie leży po stronie sprzęgła tylko skrzyni ,złośliwość życzy martwych,zrobisz jedno a spiepszy się drugie .Może pompa sprzęgła zaczęła przepuszczać i nie wysprzęgla do końca. |
|
|
|
 |
|