Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chęć uzyskania podstawowych informacji o Lancerze.
Autor Wiadomość
unleashed 
Nowy Forumowicz

Auto: a3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2021, 20:27   Chęć uzyskania podstawowych informacji o Lancerze.

Zbieram się do zmiany auta z a3 8l, na coś ciut większego i w oko wpadł mi właśnie Lancer.
Od kilku dni przeglądam sobie forum, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytania, które mnie intrygują, lub tematy są sprzed kilku dobrych lat, jeśli przeoczyłem temat o uzyskaniu takich najprostszych informacji (podstawowych) o tym aucie, to prosiłbym o podrzucenie tematu.

1. Czy jest jakikolwiek sens szukania Lancera w sedanie do 15.000zł?
2. Jak to jest z dostępnością podstawowych części oraz cenowo jak wypadają na tle innych bardziej znanych marek.
3. Zastanawiam się nad silnikiem (2.0, diesel), czy jest tu ktoś kto ma już jakieś przygody naprawcze z tym silnikiem jak i całym osprzętem po +250- 300.000 km?

Pytania może dla niektórych banalne, niestety nie znalazłem na nie odpowiedzi, a czytając przeróżne artykuły na stronach trochę się przeraziłem, że to auto to jednak dla ludzi z ciut grubszym portfelem
Pozdrawiam.

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 20-04-2021, 20:49   

unleashed napisał/a:
1. Czy jest jakikolwiek sens szukania Lancera w sedanie do 15.000zł?

Zleży jakie masz oczekiwania, ale w tej cenie raczej będą biedne wersje, albo po mniejszej lub większej kolizji.

unleashed napisał/a:
2. Jak to jest z dostępnością podstawowych części oraz cenowo jak wypadają na tle innych bardziej znanych marek.

Do benzyn jest wszystko, ceny porównywalne, w przypadki diesli - nie wiem.

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 20-04-2021, 21:45   

Auto będziesz używał więcej w mieście czy w trasie ? jak w mieście to dyszla bym całkowicie odpuścił ...

unleashed 
Nowy Forumowicz

Auto: a3
Wysłany: 20-04-2021, 23:54   

Fred.X napisał/a:
Auto będziesz używał więcej w mieście czy w trasie ? jak w mieście to dyszla bym całkowicie odpuścił ...
, co tydzień robie trasę ok. 200km
Niestety naczytałem się nie za dużo przychylnych opinii o 2.0d
Ciekawi mnie jak jest z 1.8, może ktoś coś :) ?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-04-2021, 09:06   

Jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś, to 2.0d to jest 2.0 TDI z VAG (VW/Audi). Ze wszystkimi tego zaletami i wadami, a skoro miałeś Audi to powinieneś mniej więcej wiedzieć z czym to się je.

A o 1,8 mówisz o dieslu od Mitsubishi czy od benzynie?

Ten diesel to był bardzo mało popularly w Lancerach. W ASX jest tego więcej. Chyba lepsza konstrukcja (w sensie żywotności/awaryjności), ale też ma swoje wady. Były jakieś problemy z zastawaniem się pierścieni, podobno potrafiły się zużywać gniazda łożysk zamiast łożyska. Ale pytanie czy to nie było jak kto dbał to tak miał. Dodatkowo tam jest upierdliwa regulacja luzów bo trzeba rozszczelnić układ wtryskowy z tego co pamiętam. Jak na swoje czasy miał bardzo niską kompresję, potem chyba więcej diesli takich powstało.

Odpowiedz do tematu