jakie wtryskiwacze . |
Autor |
Wiadomość |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 12-05-2007, 19:05 jakie wtryskiwacze .
|
|
|
Witam mam okazję kupić części z galanta 1,8 /91r wyglada jak silnik4g37 który mnie interesuje . ze szrotu ponieważ samochód nie jeżdził na LPG. jeszcze jest cały i będzie rozbierany na życzenie oczekuję porady- jak sprawdzić wtryskiwacze ? ....czym się odróżnia 1,8 8v od 2,0 8v.?.......japaneze powiedział że wtryski -kolorami ale tam są z końcówką białą a ja mam czarne .jak sprawdzić przepływkę.?... ...........samochód pewnie nie odpala więc tu cały problem ze sprawdzaniem ..............czekam na porady ............. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-05-2007, 21:45
|
|
|
zewnetrznie wtryski moga byc identyczne - tylko wkladajac do silnika sprawdzisz czy sa OK
jesli zas chodzi o same silniki, to 1.8 ma swiece rozmieszczone rownomiernie a 2.0 ma 2 i 3 cylinder obok siebie |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 17-05-2007, 17:26
|
|
|
No tak to jest silnik 2.0 nie 1,8 bo są 2i 3 cylindry obok siebie .ale czy części bedą pasowały do 1,8 ? czy są minimalne różnice i na co zwrócić szczegulną uwagę .interesują mnie -wtryski w szczegulności ważne czy na silniku 1,8 bedą działać ..........prawa półoś z przegubem kpl. ........przepływomierz ..........sonda lambda .........być może skrzynia biegów i spreżarka klimy , i ile można zapłacić za coś takiego . podobno przyjechał na szrot o własnych siłach .oczekuję porad bo chce zabezpieczyć mojego eclipse |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-05-2007, 09:38
|
|
|
wtryski na 99% sa inne (inna wartosc dawkowanego paliwa w jednostce czasu), ale fizycznie pasowac beda - nie robilem takiego eksperymentu, nie wiem jak bedzie to chodzic
sprezarka klimy i przeplywomierz tez sa te same i beda pasowac
sonda lambda po przerobieniu bedzie pasowac (1.8 ma 1 kabelek a 2.0 wiecej)
reszta (skrzynia, polosie) nie pasuje |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 02-06-2007, 14:59
|
|
|
No i tak....... wziołem te wtryski z dwólitrówki do mojego 1,8 (też 4G37) wziołem przepływke,krokowy , weże gumowe ,przepustnice kpl. , przewody silikony idealne i wiele drobnych gratów - cena ok.100zł jedno pytanie czy ktoś przewiercał rozstaw śrób piasty i tarcz hamulcowych ? ....bo tamte wyglądają super ale są na cztery śruby a ja mam na 5 śrób . i jak to jest z aparatem zapłonowym ja mam na cztery przewody i nie ma wyjścia na piąty.a z galanta wyjołem na pięć .... i cewkę .czy można w przyszłości przełożyć do mojego w razie potrzeby? .jedna sprawa -najważniejsza wtryskiwacze po założeniu działają bez zarzutu ..jak narazie . |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 02-06-2007, 19:37
|
|
|
Ja mam w swoim 2.0 8V zalozone od 1.8 8V . Silnik pracuje tak samo nie odczulem roznicy mialem N210H a teraz mam B210H |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 03-06-2007, 11:06
|
|
|
Nurtuje mnie tylko jedna sprawa dotycząca wtryskiwaczy , lekko peknięta porcelanka wtryskiwacza , czy to ma jakiś wpływ na jego pracę ?.....chodzi mi oto czy taki wtryskiwacz inaczej mówiąc (nie leje ) chyba nie trudno było by zrobić stanowisko do badania wtryskiwaczy .montując listwę wtryskową z wtryskami i podłanczając pompę paliwa a może ma ktoś z maniaków coś podobnego do sprawdzania ?........ |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 03-06-2007, 21:42
|
|
|
sluchaj ja sprawdzilem wtryski odkrecajac listwe i przytrzymywalem wtryski palcami a ojciec odpalal samochod i bylo widac ktore wtryski leja a ktore sa ok |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
piotruś
|
Wysłany: 29-07-2007, 21:23
|
|
|
Panowie lepszy numer podczas rozbiórki tego gala 2,0 wyjolem z niego ECU i co się okazało miał wlożony z silnika 1,8 i ponoć chodził normalnie . jego pompa paliwa w porównaniu do mojej wyglądała jak nowa i pracuje teraz w moim eclipse . |
|
|
|
 |
|