|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV - drogi i wolny |
Autor |
Wiadomość |
baltazar1234
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi eclipse cross SE
Kraj/Country: USA
|
Wysłany: 24-04-2021, 04:31
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Tuff, to 10% różnicy - nie jest to żaden kosmos
baltazar1234 napisał/a: | alternator do eclipsa cross | a co tam sie może zepsuć - tyle alternatorów w Mitsu robiłem, że ciężko policzyć - to była tylko zmiana szczotek i łożysk po 250 000 km, koszt ok. 50zł za oryginalne szczotki i łożyska koyo
tu masz za 500zł:
https://allegro.pl/oferta/eclipse-cross-1-5-turbo-17-20-alternator-9092677456 |
Roboczogodzina mechanika w m servisie mitsubishi na Brooklynie gdzie mieszkam kosztuje 140$,wiec naprawde chcesz zeby on sie zastanawial nad twoimi szczotkami?Dlatego w usa nie ma mechanikow,sa tylko wymieniacze czesci.
[ Dodano: 24-04-2021, 04:43 ]
sla napisał/a: | krzychu napisał/a: | Cena roboczogodziny teraz już nie pamiętam dokładnie, ale wydała mi się z kosmosu nawet jak na ASO. |
Też pamietam, że za przegląd Lancera w ASO płaciłem więcej niż za A5 w ASO Audi. |
Dokladnie kumpel mial lancera i za przepustnice zawolali mu 5500 zl,gdzie do saaba kupowalem za 450$.[/list] |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-04-2021, 08:26
|
|
|
sla napisał/a: | Też pamietam, że za przegląd Lancera w ASO płaciłem więcej niż za A5 w ASO Audi. |
przed chwilą sprawdziłem i nieautoryzowany serwis za pierwszy przegląd q5 chce od 700zł wzwyż:
https://dobrymechanik.pl/artykuly/czytaj/929/przeglady-serwisowe/audi-q5-ii-diesel---cena-przegladu-okresowego-duzego/
w przypadku asx jest to dokładnie ta sama kwota, tu zakres czynności przeglądowych:
https://www.mitsubishi.pl...ista-przegladow
baltazar1234 napisał/a: | na Brooklynie gdzie mieszkam kosztuje 140$,wiec naprawde chcesz zeby on sie zastanawial nad twoimi szczotkami? | rozważaliśmy alternator, więc odniosłem się do tego - sam mam stare mitsubishi, bo obecnie nie mają nic do zaoferowania dla mnie (eclipse cross jest potwornie brzydki i w życiu bym czegoś takiego nie kupił) - pokazując, że można go kupić jako nowy za 500zł a nie 900USD i że jest to część, która zasadniczo się nie psuje
baltazar1234 napisał/a: | kumpel mial lancera i za przepustnice zawolali mu 5500 zl,gdzie do saaba kupowalem za 450 | a ja do Galanta kupiłem kompletny, oryginalny tłumik od wersji GTI za 300zł a do hondy sam końcowy to 1500zł
można się tak długo przerzucać - zawsze znajdą się argumenty na podparcie własnej tezy
dodam, że tłumik kompletny - od kolektora wydechowego do samego końca, 3 części a nie 2 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-04-2021, 19:36
|
|
|
Ja jeździłem osobiście do ASO Audi a nie sprawdzałem w internecia. Serwisowałem w ASO Lancera, a nie ASX, tak więc moja wiedza jest praktyczna a nie teoretyczna. Samochody te różniły się zasadniczo pod względem segmentu jak i klasy. |
|
|
|
 |
baltazar1234
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2021, 04:13
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | sla napisał/a: | Też pamietam, że za przegląd Lancera w ASO płaciłem więcej niż za A5 w ASO Audi. |
przed chwilą sprawdziłem i nieautoryzowany serwis za pierwszy przegląd q5 chce od 700zł wzwyż:
https://dobrymechanik.pl/artykuly/czytaj/929/przeglady-serwisowe/audi-q5-ii-diesel---cena-przegladu-okresowego-duzego/
w przypadku asx jest to dokładnie ta sama kwota, tu zakres czynności przeglądowych:
https://www.mitsubishi.pl...ista-przegladow
baltazar1234 napisał/a: | na Brooklynie gdzie mieszkam kosztuje 140$,wiec naprawde chcesz zeby on sie zastanawial nad twoimi szczotkami? | rozważaliśmy alternator, więc odniosłem się do tego - sam mam stare mitsubishi, bo obecnie nie mają nic do zaoferowania dla mnie (eclipse cross jest potwornie brzydki i w życiu bym czegoś takiego nie kupił) - pokazując, że można go kupić jako nowy za 500zł a nie 900USD i że jest to część, która zasadniczo się nie psuje
baltazar1234 napisał/a: | kumpel mial lancera i za przepustnice zawolali mu 5500 zl,gdzie do saaba kupowalem za 450 | a ja do Galanta kupiłem kompletny, oryginalny tłumik od wersji GTI za 300zł a do hondy sam końcowy to 1500zł
można się tak długo przerzucać - zawsze znajdą się argumenty na podparcie własnej tezy
dodam, że tłumik kompletny - od kolektora wydechowego do samego końca, 3 części a nie 2 |
A co ma tLumik do tego ,pisalem o przepustnicy.Mowa tez jest o czesciach oryginalnych z aso a nie jakies tam pokatnie zdobyte z samochodu ukradzionego i rozebranego w garazu przez mafie samochodowe.Mitsubishi jest podżedna firma na granicy upadku raczej w takiej sytuacji powinni sie bardziej postarac.Zreszta widac to po sytuacji w europie gdzie od przyszlego roku zostaje bodajze eclipse phev,a reszta to ma byc oem renault ze znaczkiem mitsubishi.W usa nie lepiej naszczescie tu niema normy euro 6 ,ale ten rok ma byc decydujacy jezeli nowe modele eclipsa i outlandera nie poprawia sprzedazy to mitsubishi opusci stany.Z drugiej strony jak mozna cos sprzedawac z taka siecia dilerska gdzie na 11 milionowe miasto Nowy Jork jest tylko trzech dilerow,bo ktory diler wyzyje ze sprzedazy trzech modeli samochodu. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-04-2021, 10:41
|
|
|
baltazar1234 napisał/a: | A co ma tLumik do tego ,pisalem o przepustnicy. | człowieku - pisałeś wcześniej o alternatorze i do tego się odnosiłem
potem zmieniłeś na przepustnicę, to ja sobie tłumiki porównałem - nie wolno?
podchodzisz do tematu strasznie emocjonalnie a ja na chłodno, bo zupełnie nie angażuję się w losy jakiejkolwiek firmy (poza swoją)
baltazar1234 napisał/a: | Mowa tez jest o czesciach oryginalnych z aso a nie jakies tam pokatnie zdobyte z samochodu ukradzionego i rozebranego w garazu przez mafie samochodowe | dałem odnośnik do nowej części! - wystarczy sprawdzić zamiast pisać bzdury, to nie jest zamiennik tylko część oryginalna a jeśli masz jakieś info co do kradzieży to zapraszam do prokuratury |
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 29-04-2021, 14:20
|
|
|
baltazar1234 napisał/a: | na 11 milionowe miasto Nowy Jork jest tylko trzech dilerow |
Ale się porobiło... |
|
|
|
 |
baltazar1234
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-04-2021, 02:33
|
|
|
Michauek22 napisał/a: | baltazar1234 napisał/a: | na 11 milionowe miasto Nowy Jork jest tylko trzech dilerow |
Ale się porobiło... |
od koksu jest setki tysiecy,ale niestety tych od mitsubishi tylko 3 |
|
|
|
 |
|
|